1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Silahlanmış Selefi Dernekler” gündemine dahil olan Soylu’dan Cübbeli’ye destek!
“Silahlanmış Selefi Dernekler” gündemine dahil olan Soylu’dan Cübbeli’ye destek!

“Silahlanmış Selefi Dernekler” gündemine dahil olan Soylu’dan Cübbeli’ye destek!

Medya, Cübbeli’nin sansasyonel “Silahlanmış Selefi Dernekler” çıkışını gündemde tuttukça İçişleri bürokrasisi de açıklama üzerine açıklama yapıyor. Soylu’nun açıklamalarına baktığınızda Türkiye'de mi Özbekistan’da mı olduğunuzu karıştırabilirsiniz!

24 Eylül 2020 Perşembe 04:40A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında Cübbeli’nin ‘Selefi derneklerin silahlanma’ iddiasıyla ilgili konuştu. Soylu, Selefi derneklerin arkasında bir yapının olduğunu iddia ederek Cübbeli’ye selam çaktı.

Süleyman Soylu TGRT Haber Gündem Özel programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde katıldığı televizyon programında Selefi derneklerin silahlandığını öne süren Cübbeli Ahmet, savcılığa ifade verdi. Belirli medya kesimlerinin ısrarla gündemde tuttuğu bu sansasyonel çıkışla ilgili konuşan Süleyman Soylu, Selefi yapıların 1-1,5 yıldır takip edildiğini söyledi.

Selefi yapılarla ilgili 47 oluşumun olduğunu ifade eden Soylu, "2016'dan 2020'ye selefi örgütlerden 5000 bine yakın kişi gözaltına alındı. DEAŞ'ın üst düzey bir emiri daha gözaltına alındı, daha sonra açıklayacağız. Kanıtı buluyoruz, operasyonu yapıyoruz. Selefi örgütlerle ilgili 47 yapılanma var. Yaklaşık 28 dernek ve vakfa operasyon yaptık. Cübbeli Ahmet Hoca 1-2 güne bildiklerini anlatacak. Selefi örgütlerin arkasında bir yapı var." dedi.

 

HABERE YORUM KAT

16 Yorum