1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Şiilere Saldırıları Blackwater Yaptı"
Şiilere Saldırıları Blackwater Yaptı

"Şiilere Saldırıları Blackwater Yaptı"

Amerikan Güvenlik şirketi Blackwater’ın Pakistan’daki Şiilere saldırılar düzenleyip Taliban’ın üstüne attığı iddia ediliyor. İşte Wayne Madsen’in yazısı…

22 Eylül 2010 Çarşamba 23:35A+A-

Online Journal Contributing yazarı Wayne Madsen, yaptığı katliamlar sonucu Irak'tan çıkartılan fakat ABD ordusunun ihalesiyle Pakistan ve Afganistan'daki operasyonlar için kiralanan Blackwater Şirketinin son saldırıları düzenlediğini, Batı medyasının ise haberleri manipüle ettiğini yazdı.

Washington'da bağımsız gazetecilik yapan Wayne Madsen, aynı zamanda eski bir ABD askeri. ABD askerlerini destekleyen "Support Our Troops, Stop War" isimli hareketin destekçisi. İşte ilgili yazısı:

Pakistan'da Şiilere yönelik saldırıları Blackwater yaptı

Wayne Madsen / Online Journal Contributing

WMR'nin güvenilir bazı yetkililerden edindiği bilgilere göre eski adı Blackwater olan Xe isimli Amerikan Güvenlik şirketi Pakistan'da bazı terör saldırıları düzenliyor ve kamuoyuna güçlü medya organlarını da kullanarak aslında meşru olmayan bu saldırıları Pakistan Talibanının yaptığını söylüyor.

Yoğunluklu olarak Pakistan'ın Veziristan bölgesinde faaliyet yürüten Pakistan Talibanı Afgan Talibanı ve el Kaide ile ortak hareket ediyor.

Hekimullah Mesud liderliğinde hareket eden grup Afganistan'da Batı koalisyonuna karşı da saldırılar düzenliyor.

Pakistan Ordusunun İslamabad'daki Lal üniversitesine yaptığı saldırıda yüzlerce öğrenciyi katletmesinden sonra Pakistan'ı da Amerika güdümünde olmakla suçlayan örgüt Pakistan güvenlik güçlerine yönelik saldırılar da düzenliyor.

Onlinejournal muhabirinin verdiği bilgiye göre birkaç yıl önce Pakistan'a giren ve İslamabad, Peşaver, Karaçi gibi şehirlerde villalar kiralayan CIA ajanları ve Blackwater şebekesi Sünnilere ve Şiilere yönelik saldırılar düzenliyor ve bu saldırıları Taliban'ın üstüne atıyor.

Geçtiğimiz yıl Aşura törenleri sırasında Şiilere yapılan saldırıları Pakistan Talibanı haram olarak nitelemiş ve bu saldırıyla ve mezhep savaşı fitnesiyle alakalarının olmadığını saldırıyı CIA'nın düzenlediğini duyurmuştu.

Pakistan Talibanı asıl düşmanlarının ABD olduğunu ve oyuna gelmeyeceklerini açıklamıştı.

Eski Pakistan İstihbarat Müdürü (ISI) lideri General Hamid Gül de Pakistan'da son zamanlarda sivillere düzenlenen saldırıların özellikle Blackwater şirketinin ülkeye girişinden sonra başladığını ve olayların ardında CIA'nın olduğunu açıklamıştı.

Eski Pakistan Genelkurmay Başkanı General Mirza Alsam Beg'de kendisi general iken darbe yapan Pakistan Başkanı Pervez Müşerrefin CIA'ya ülkede Taliban ve El Kaide'ye olan desteği azaltmak için bazı sahte terör saldırıları yapma izini verdiğini açıklamıştı.

Pakistanlı bazı yetkililer de Blackwater örgütünü bu tür saldırılarda kullanmak amacıyla ülkeye gizliden silah ve mühimmat sokmakla suçlamıştı.

Bu yılın başlarında da WMR Asya ve Avrupa'daki bazı istihbarat kaynaklarına dayandırdığı iddiasında Blackwater'ın Afganistan, Somali, Irak ve Pakistan'da sahte ve sivillere yönelik terör eylemleri düzenlediğini ve bu saldırıları bölgedeki direnişçi yapıların üzerine attığı iddia etmişti.

İddiaya göre CIA ve Blackwater bu saldırıları düzenlerken Hindistan İstihbaratı ve MOSSAD'dan da lojistik destek alıyor.

CIA'nın bazı öfkeli ve tecrübesiz gençleri kandırarak Taliban gibi davrandığı ve bu gençleri bu tür saldırılarda kullandığı iddialar arasında.

WMR Blackwater'ın bu tür saldırılarına şahit olan bir Amerikalının ailesiyle tehdit edildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz haftalarda Kudüs Günü yürüyüşünde düzenlenen saldırıyı da Blackwater'ın düzenlediği sanılıyor.

Bu saldırılarla alakalı dikkat çeken bir diğer husus ise saldırıların hemen ardından Taliban yanlısı sitelerin ciddi bir siber saldırıyla çökertilmesi.

Saldırıların akabinde BBC ve CNN gibi büyük yayın kuruluşları hemen saldırının Taliban tarafından üstlenildiğini açıklıyor ve bu iddialara yalanlama yapacak siteler çökertiliyor.

Daha sonra çoğu haber kaynağı bu haberleri yayınlıyor ve aradan uzun bir süre geçtikten sonra yapılan açıklamalar çok geç kalıyor ve propaganda hedefine ulaşıyor.

* Editörün Notu: Bilindiği gibi Blackwater örgütü Irak'ta da Şii ve Sünnilere yönelik birçok saldırı düzenlemiş fakat bunlar olaylardan yıllar sonra gün yüzüne çıkmıştı. El Kaide'nin Müftüsü olarak bilinen Şeyh Ateyyetullah geçtiğimiz yıl yayınladığı bir açıklamasında Pakistan'da sivillere yönelik ve bazıları da Pazar yerinde düzenlenen saldırıları kınamış ve bu saldırıların direnişe zarar vermesi amacıyla CIA tarafından düzenlendiğini duyurmuştu.

(ÇEVİREN: Abdullah Mansur / PRESSMEDYA)

HABERE YORUM KAT

5 Yorum