1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. ‘Şii Milisler Tikrit’te Sivillere Ait Evleri Yakıyor’
‘Şii Milisler Tikrit’te Sivillere Ait Evleri Yakıyor’

‘Şii Milisler Tikrit’te Sivillere Ait Evleri Yakıyor’

Şii milislerin Tikrit’te ele geçirdikleri bölgelerde evleri ateşe verdikleri iddia ediliyor.

13 Mart 2015 Cuma 10:48A+A-

ABD Ordusu Tikrit Harekatı hakkında ellerine ulaşan raporları değerlendirdiği bir açıklama yaptı. Raporda harekatta yer alan Şii milislerin Tikrit’te ele geçirdikleri bölgelerde evleri ateşe verdiği kaydedildi.

Tamamına yakını Iraklı ve İranlı Şiilerden oluşan Harekat Güçleri, Irak Şam İslam Devleti IŞİD’i sahip olduğu bölgelerden tekrar çıkarmak için Tikrit’e üç koldan operasyon başlatmıştı.

Bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten ABD’li yetkililer, raporlarda evlerin ateşe verildiğinin yer almasına karşın evleri yakanların Şii milisler ve IŞİD üyeleri mi yoksa yalnızca biri mi olduğu yönünde ayrıntı bulunmadığını söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan ABD’li yetkili ‘bildiğimiz şey evlerin ateşe verildiğidir’ dedi.

Daha önce uluslararası camiada birçok yetkili ve gözlemcinin IŞİD’in bölgeden çıkarılmasının ardından Şii milislerin sivil Sünni Müslümanlara karşı katliama girişeceği yönündeki endişeleri dillendirdiği hatırlanıyor.

Geçtiğimiz ay ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM’un eski danışmanı Ali Haydari, Bağdat destekli milislerin uyguladığı kötü muamelede ABD’nin de suç ortağı olduğunu söylemesi hayli dikkat çekici bulundu.

Haydari, Şiiler tarafından uygulanan ve yeryüzünde görülebilecek en kötü insanlık dışı muamelenin ABD tarafından hava kuvveti, cephanelik ve diplomatik destek kısmının üstlenildiğini ifade etmişti.

(infocenter.media)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT