1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sığınmacılar Hırvatistan Sınırına Yöneldi
Sığınmacılar Hırvatistan Sınırına Yöneldi

Sığınmacılar Hırvatistan Sınırına Yöneldi

Macaristan'ın, Sırbistan sınırını kapatmasının ardından sığınmacılar Hırvatistan sınırına yöneldi.

17 Eylül 2015 Perşembe 19:42A+A-

Macaristan'ın, Sırbistan sınırını kapatmasının ardından sığınmacılar Hırvatistan sınırına yöneldi.

Günlerdir Macaristan sınırında bekleyen sığınmacıların yanı sıra Makedonya üzerinden Sırbistan'a giren sığınmacılar da otobüslerle Hırvatistan sınırına ulaşıyor. Hırvatistan sınırını geçtikten sonra yakındaki Tovarnik kasabasına gelen sığınmacılar, burada kendilerini Zagreb'e götürecek tren ve otobüsleri bekliyor.

Tovarnik'i ziyaret eden Hırvatistan İçişleri Bakanı Ranko Ostoyiç, burada yaptığı açıklamada, Hırvat güvenlik güçlerinin sınırları koruduklarını belirterek, ülkedeki sığınmacı merkezlerinin büyük ölçüde dolduğunu söyledi.

Tovarnik'teki yoğunluğu hafifletmek için buradaki sığınmacıları merkezlere götürdüklerini anlatan Ostoyiç, trenlerin yanı sıra tahsis edilen otobüslerin de bu konuda hizmet vereceğini ifade etti.

Yeni sığınmacı akınına karşı sınırın kapatılması olasılığını da değerlendiren Ostoyiç, "Hırvatistan, bugüne kadar olduğu gibi bugün de sınırlarını korumuştur, korumaktadır" ifadesini kullandı.

Bu arada, kendilerini merkezlere götürecek otobüs ve trenleri bekleyen sığınmacılardan fenalık geçirenlere bölgedeki ilk yardım ekipleri müdahale etti.

Bu arada, Hırvatistan'a girmek isteyen çok sayıda sığınmacının da Sırbistan-Macaristan-Hırvatistan üçgeninde bulunan Sombor yakınındaki Bezdan-Batina sınır kapısına gelmeye başladıkları öğrenildi.

Sırbistan'daki Sığınmacılara Yardım ve Koruma Merkezinden yapılan açıklamada, sığınmacılardan Sırbistan-Hırvatistan sınırındaki mayınlı arazilere dikkat etmeleri istendi. Açıklamada, sınır kapılarının sığınmacılara açık olduğu, bu nedenle geçiş için ormanlık alanların ve tarlaların tercih edilmemesi gerektiği bildirildi.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT