1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Şifa Hastanesini işgal eden katil İsrail Ankara’da protesto edildi
Şifa Hastanesini işgal eden katil İsrail Ankara’da protesto edildi

Şifa Hastanesini işgal eden katil İsrail Ankara’da protesto edildi

Ankara Filistin Dayanışma Platformunun çağrısıyla ABD Büyükelçiliği önünde yapılan eylemde, Şifa Hastanesini işgal ederek bebekleri ölüme terk eden, sağlık çalışanlarını rehin alan Siyonist çete lanetlendi.

15 Kasım 2023 Çarşamba 22:52A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara Filistin Dayanışma Platformu mensubu olan birçok sivil toplum kuruluşu, Katil İsrail’in Gazze’deki Şifa Hastanesini işgal ederek bebekleri, yaralıları ölüme terk etmesi ve sağlık çalışanlarını rehin almasını protesto etti.

ABD Büyükelçiliği önünde yapılan eylemde, “bebek katili İsrail”, “Hamas’a selam, direnişe devam”, “Aksa Tufanı Siyonizmi yenecek”, “terörist İsrail, terörist Amerika” sloganları atıldı.

Eylemde, Sağlık ve Medeniyet Derneği mensubu Prof. Dr. Furkan Erol Karabekmez basın açıklaması okudu, Ahmet İmamoğlu da dua etti.

ankara-20231115-01.jpeg

ankara-20231115-02.jpeg

ankara-20231115-03.jpeg

ankara-20231115-04.jpeg

ankara-20231115-05.jpeg

Basın açıklamasını tam metni:

Filistin’de yaşanan İsrail soykırımının sınırları zorlayan yeni bir evresiyle karşı karşıyayız.

İsrail’in yaklaşık 40 gündür devam eden saldırıları ve bu saldırılar altındaki masum halkın en temel insanî haklarının, sınırların kapatılması ve hedef gözetmeksizin hastanelerin ve yerleşim yerlerinin ağır bombardımana tutulmaları yoluyla engellenmesi, artık kabul edilemez, kelimeler ile ifade edilemez bir cinnet halini almıştır. Gazze'de yaşanan insani kriz maalesef felaket boyutlarına ulaşmış durumda ve her geçen gün daha da kötüye gidiyor. İsrail, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu masum sivilleri katlediyor. Hastaneleri, okulları ve ibadet yerlerini bombalayarak açıkça bir savaş suçu işliyor.

Filistin’de yıllardır sistematik olarak uygulanan işgal ve soykırım hiçbir sınır tanımadan dünyanın gözleri önünde gerçekleştirilmeye devam ediyor.  İsrail, bütün uluslararası sözleşmeleri ve ahlak yasalarını yok sayarak Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana hastanelere ve sağlık merkezlerine 300’ü aşkın saldırı düzenledi. Bu bombalamalar sonucu çok sayıda hastane boşaltılırken, bazı hastaneler ise bombardımandan zarar görmeleri ya da yakıtlarının bitmesi nedeniyle çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı. İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları nedeniyle hastaneleri büyük bir bölümü çalışmalarını tamamen duran durdurdu. İsrail’in saldırıları ve ambargoları ile su, elektrik, ilaç, bez gibi en temel insani ihtiyaçların Gazze’ye girişi engellenerek 3 milyona yakın insana her haliyle soykırım uygulanmaktadır.

Son olarak dün gece gözü dönüş İsrail ordusu, binlerce hasta ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu bölgenin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi'ne baskın düzenledi. İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne saldırı uluslararası hukukun açıkça ihlalidir. İsrail ordusunun Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskında katliam yapılması, sağlık personelinin, yaralıların ve hastanede yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin güvenliğinden İsrail’le beraber, ABD ve uluslararası toplumu sorumludur.

Şifa Hastanesi ve çevresinin yanı sıra Gazze Şeridi'ndeki diğer tüm hastaneler günlerdir İsrail ordusu tarafından sürekli bombardımana maruz kalıyor. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'nin ameliyathane, böbrek, dâhiliye, hasta kabul ve doğumhane binalarına baskın düzenleyip bodrum katlarında ise patlamalar gerçekleştiriyor. İsrail askerlerinin, baskın düzenlediği binalarda arama yapmak üzere kapalı kapıları patlayıcı ile patlatıyor. İsrail askerlerinin hastanede onlarca sağlık personelini ve yerinden edilmiş kişiyi alıkoyarak sorguya alıyor. Hastaneye sığınanları ellerini ve gözlerini bağlayarak ve kıyafetlerini çıkararak bilinmeyen bir yere götürüyorlar.

Üzerimizde bulunan beyaz önlüklerimiz bugün maalesef Gazze’de mazlum kanlarına boyanmıştır. Ateşkesin olmadığı ve savaş suçlarının işlenmeye devam ettiği her gün, tertemiz yüreklere sahip çocukların ve suçsuz sivillerin kanlarıyla boyanmaya devam edecektir.

Buradan; tedavi vermeye çalışırken bombalanan, anestezi imkânı olmadan ameliyat olan hastalarının acısını içinde hisseden, ilaç olmadığı için ölümü bekleyen hastalarına yoldaşlık eden, yiyeceğe ve temiz suya ulaşamayan halkının sağlığını korumak için çırpınan Gazze’deki meslektaşlarımızın bombalar altında canları pahasına verdikleri mücadeleye verdiğimiz desteği dünya kamuoyuna haykırıyor, dünyanın neresinde olursa olsun, hangi din veya millet mensubu olursa olsun, sağlık hizmeti veren tüm insanları ayağa kalkmaya ve bu barbarlığın karşısında durmaya davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT