1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şifa Hastanesi'ndeki Siyonist vahşet sürüyor!
Şifa Hastanesi'ndeki Siyonist vahşet sürüyor!

Şifa Hastanesi'ndeki Siyonist vahşet sürüyor!

Katil İsrail ordusu, Gazze kentindeki Şifa Hastanesi'nde en önemli binalardan birisini patlayıcılarla havaya uçurdu.

21 Mart 2024 Perşembe 17:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Filistinli kaynakların haberine göre, katil İsrail güçleri, Gazze kentinin batısında yer alan Şifa Hastanesi'ndeki bir binayı havaya uçurdu.

Filistin devlet televizyonu da birkaç saat önce, İsrail güçlerinin, Şifa Hastanesi'ne sığınan yerinden edilmiş kişilere hastane yerleşkesini derhal tahliye etmeleri için anonslar yaptığını duyurdu.

İşgal ordusunun, dün iftar saatinde Şifa Hastanesi bölgesine düzenlediği yoğun top atışı sonucu onlarca kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

Vurulan bina Şifa Hastanesi'nin en önemli yapılarından gösterilen özel cerrahi özel cerrahi operasyonların yapıldığı yer olma özelliğine sahip. Siyonist işgalci Şifa Hastanesi'ni abluka altında tutarak Gazze'nin sağlık altyapısını tamamen yerle bir etme peşinde.

Şifa Hastanesi'ne İsrail baskını

İsrail ordusu, 18 Mart sabahı Gazze kentinin batısındaki Şifa Hastanesi'ne insansız hava araçları ve yoğun silah sesleri eşliğinde baskın düzenlemişti.

İsrail ordusu dün yaptığı açıklamada, Şifa Hastanesi bölgesindeki baskını kapsamında şu ana kadar yaklaşık 90 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, ordu güçleri ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) hastane yerleşkesinde 300'den fazla kişiyi sorguladığını duyurmuştu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da İsrail güçleri tarafından kuşatmaya alınan Şifa Hastanesi'nde hasta ve sağlık çalışanları ile yerinden edilmiş sivillerin mahsur kaldığı belirtilmişti.

Şifa Hastanesi'nde mahsur kalanların yiyecek ve içecek bulamadıkları için 2 gündür oruçlarını açamadığı duyurulmuştu.

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum