1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şifa Hastanesi mezarlarla dolu boş bir alan haline geldi
Şifa Hastanesi mezarlarla dolu boş bir alan haline geldi

Şifa Hastanesi mezarlarla dolu boş bir alan haline geldi

İsrail'in gerçekleştirdiği 14 günlük baskın ve ablukanın ardından, Şifa Hastanesi'nde öldürülen insanların sayısı hala net değil.

07 Nisan 2024 Pazar 10:50A+A-

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin "son kuşatmanın ardından insan mezarlarının bulunduğu boş bir kabuk haline geldiğini" söyledi.

Tedros Adhanom Ghebreyesus "Hastanedeki binaların çoğu büyük ölçüde yıkıldı. Barlıkların çoğu hasar gördü ya da kül oldu." dedi.

Ghebreyesus şu ifadeleri kullandı:

"Dünya Sağlık Örgütü ve ortakları, bir zamanlar Gazze'deki sağlık sisteminin bel kemiği olan ancak son kuşatmanın ardından insan mezarlarıyla dolu boş bir kabuk haline gelen Şifa'ya ulaşmayı başardı. Ekip görev sırasında en az beş cesede tanık oldu.

Hastane kompleksindeki binaların çoğu büyük ölçüde tahrip olmuş ve varlıkların çoğu hasar görmüş ya da küle dönmüş durumda. Kısa vadede asgari işlevselliğin yeniden sağlanması bile mümkün görünmüyor. Kalan binaların gelecekte kullanım için güvenli olup olmadığını belirlemek için bir mühendis ekibi tarafından derinlemesine bir değerlendirme yapılması gerekmektedir.

DSÖ ve ortaklarının Şifa'daki temel hizmetlerin yeniden canlandırılmasını desteklemek için son zamanlarda gösterdiği çaba artık kayboldu ve insanlar bir kez daha hayat kurtarıcı sağlık hizmetlerine erişimden mahrum kaldı.

Kıtlık yaklaşırken, hastalık salgınları yayılırken ve travma yaralanmaları artarken DSÖ acilen şu çağrıda bulunuyor:

- Gazze'de kalan sağlık tesislerinin korunması
- Sağlık ve insani yardım çalışanlarının korunması
- Kuzey Gazze'ye ve Gazze'den geçişe izin vermek için ek kara geçişleri sağlanması
- İşlevsel bir çatışmasızlık mekanizması kurulması
- İnsani yardımın Gazze Şeridi'ne engelsiz erişimi
- Ateşkes."

İsrail iki hafta boyunca abluka altına aldığı Şifa Hastanesi'ni büyük ölçüde tahrip etmiş, aralarında doktorların da olduğu yüzlerce kişiyi öldürmüş, çok sayıda kişiyi ise alıkoymuştu.

HABERE YORUM KAT