1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şifa Hastanesi çevresi ve Han Yunus'tan 409 şehit cenazesi çıkarıldı
Şifa Hastanesi çevresi ve Han Yunus'tan 409 şehit cenazesi çıkarıldı

Şifa Hastanesi çevresi ve Han Yunus'tan 409 şehit cenazesi çıkarıldı

Siyonistlerin çekilmesinden sonra Şifa Hastanesi ve çevresinden şu ana kadar 400'den fazla şehit cenazesi çıkarıldı.

11 Nisan 2024 Perşembe 16:10A+A-

Siyonist işgal güçlerinin, Gazze şehrinin batı kısmında yer alan Şifa Hastanesi ile çevresinden ve Gazze Şeridi'nin güney kesiminde yer alan Han Yunus bölgesinden çekilmesinden sonra, sivil savunma ekiplerinin bu bölgelerde yaptıkları aramalarla yollardan ve enkaz altından şimdiye kadar 409 şehit cenazesinin çıkarıldığı açıklandı. Enkaz altında kalanların ortaya çıkarılması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Sivil Savunma Sözcüsü Binbaşı Mahmud Basal yaptığı açıklamada, Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nün Şifa Tıp Kompleksi bünyesinde ve çevresinde ve Han Yunus vilayetinde işgal güçlerinin yıktığı binaların enkazları altında kalanların cesetlerinin çıkarılması için faaliyetleri sürdürdüğünü söyledi. İşgal güçlerinin bu bölgeden çekilmeleriyle birlikte başlatılan çalışmaların hükümete bağlı muhtelif organlarla ve uluslararası kurumlarla işbirliği içinde sürdürüldüğünü ifade etti. 

Basal, konuyla ilgili olan uluslararası kuruluşlara ve uluslararası topluma, enkaz kaldırma ve enkaz altında kalanların ortaya çıkarılması için ihtiyaç duyulan araç ve makinelerin tedarik edilmesi konusunda kendilerine yardımcı olmaları çağrısında bulundu. 

Basal, işgal güçlerinin söz konusu bölgelere saldırılar düzenlemesinden sonra kendilerine yapılan müracaatlardan anlaşıldığına göre birçok kişinin çocuklarını ve yakınlarını kaybettiğini, onların da enkaz altında olduklarının tahmin edildiğini dile getirdi. 

Halen işgal altında binlerce şehit cenazesinin bulunduğu tahmin ediliyor. Enkaz altında kalarak şehit olanların cenazelerinin çıkarılması durumunda, işgal rejiminin 7 Ekim 2023'te başlattığı soykırım savaşında şimdiye kadar şehit ettiği insan sayısının 40 bini geçeceği tahmin ediliyor. 

İşgal güçleri kontrol altında tuttukları bölgelerde sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalanları çıkarmalarına veya işgalciler tarafından öldürülüp caddelere ve yol kenarlarına savrulanların cenazelerini toplamalarına engel oluyorlar.

HABERE YORUM KAT