1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Şeyh Said Meydanından Adeviyye Şehitlerine Selam!
Şeyh Said Meydanından Adeviyye Şehitlerine Selam!

Şeyh Said Meydanından Adeviyye Şehitlerine Selam!

“Diyarbakır Mısır’la Dayanışma İnisiyatifi” direnen Müslüman Kardeşler’e destek, cuntaya lanet eylemi için bugün de Dağkapı Meydanı'nı doldurdu.

30 Temmuz 2013 Salı 04:25A+A-

“Diyarbakır Mısır’la Dayanışma İnisiyatifi” Mısır’daki cuntaya karşı direnen Müslüman Kardeşler’e destek eylemine ikinci gününde de devam edildi.

Özgür-Der Diyarbakır şubesinin de aralarında bulunduğu Diyarbakır’daki İslami kurumlardan oluşan “Diyarbakır Mısır’la Dayanışma İnisiyatifi”nin çağrısıyla Dağkapı meydanında buluşan Müslümanlar cuntaya tepki İhvan’a destek mesaisine devam etti.

Önceki akşam başlayan ve bu akşam da devam eden eylemle Mısır’daki kardeşlerimizin yalnız olmadığı vurgulandı.

Yatsı namazının yaklaşmasıyla Dağkapı meydanına akın eden Diyarbakırlı Müslümanların eylemi yatsı namazıyla başladı.

Kalabalığın giddikçe büyüdüğü programı Ahmet Maruf Demir yönetti. Meydanda kadınlar da yan tarafta saf tutmuş olarak teravih namazını kıldı.

Teravih namazının ardından şehit olan kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yakup Ballı’nın Mısır özelinde dünyadaki mazlumlar için yaptığı duaya tüm kalabalık “âmin” diye eşlik etti.

Meydan, tekbir sesleri ve “Seyyid Kutup El Benna Selam Olsun İhvan’a” sloganıyla yankılandı.

Rıfat Albay’ın okuduğu Kur’an-ı Kerimin Kürtçe mailini ise İkram Filiz okudu.

Zafer Mısır Halkınındır, Zafer Müslümanlarındır

Program Fikret Gültekin'in konuşmasıyla sürdü. Gültekin, konuşmasında İslam tarihinden verdiği örneklerle küfrün tek millet olduğunu ve Müslümanların da ancak kardeş olduklarını bilmeleri gerektiğini söyledi. Mısır’daki meydanlarda tarih yazıldığını anımsatan Gültekin, bu meydanlarda meydana gelen fedakârlık örnekleri üzerinde durdu. Mısır’daki gelişmelerin Müslümanlar olarak bizlere bir şeyler anlatması gerektiğini belirten Gültekin, hala birbirimizle uğraşmamızın yersizliğinden yakınarak, bir an önce birlik olmamızın zorunluluğu üzerinde durdu. Mısır’da akıtılan kanların geri alınamaz bir sürecin başlangıcı olduğunu ifade eden Gültekin, zaferin inşallah Mısır halkının ve Müslümanların olacağını söyledi. Gültekin’in sözleri Sisi’ye lanet okunmasıyla sık sık kesildi.

Şeyh Said'in Şehit Olduğu Bu Meydandan Şehitlere Selam Olsun

Gültekin'in ardından sözü Nureddin Yargıcı aldı. Yargıcı şöyle konuştu: "Bu gece Pirimiz Şeyh Said ve arkadaşlarının zalimler eliyle asıldığı bu meydanda, Pirimizin yolunu sürdüren, onunla aynı davaya baş koymuş ve kanlarıyla bu davaya şehadet eden mübarek şehitlerimizi yâd etmek, onlara gıpta ettiğimizi haykırmak için tekrar toplandık...

Mursi İnsanlığın Onurudur

Biz bugün, Müslüman coğrafyada ıslah ekolünden gelip birlikte iş yapabilme konusunda 85 yıllık bir birikime ve tecrübeye sahip olan İhvan geleneğinden bahsediyoruz. Tüm siyasi yasaklamalara rağmen İslam coğrafyasının birçok diyarını etkileyen İhvan Hareketi’ne karşı yapılan bu darbeyi bu katliamı İslam’a yapılmış bir darbe bir saldırı olarak görüyoruz. İnanıyoruz ki Mısır halkı bu işi burada bırakmayacaktır. Müslüman Kardeşler yapılan bu hile ve tuzaklara karşı daha evvel nasıl direndiyse yine aynı cesaret ve azimle direnecektir. Mısır'ın onurlu insanları darbe sevdalısı bu zihniyeti ülkelerinden def edecektir. Muhammed Mursi, Müslümanların ve İslami kimliğe sahip çıkan tüm insanların onurudur ve onuru olmaya devam edecektir.

Şehit sayısının her geçen dakika arttığı Mısır'da, darbe ile iş başına gelen cunta şefi Sisi'nin ve gayrı-meşru cumhurbaşkanının acilen istifa etmelerini ve yargılanmalarını, yaralıların tedavilerinin yapılmasını ve diğer İslam ülkelerine nakillerini istiyoruz.

Gül'e Kutlama Kınaması!

Abdullah Gül’ün darbe ile başa gelen Cumhurbaşkanı Mansur’u Mısır’ın milli bayramı vesilesiyle arayıp kutlamasını da bu meydandan kınıyoruz.

Mısır’da zilleti değil onuru seçerek günlerdir Adeviyye’de direnen kardeşlerimizin, Mısır Halkının, tek meşru Cumhurbaşkanı vardır o da Muhammed Mursi’dir."

Coşkunun doruğa çıktığı program, sinevizyon gösterimiyle devam etti. Dağkapı meydanı Adeviyye meydanına dönüştü!

Adeviyye Meydanı: Hakikat ve Adalet Yerini Bulana Kadar Meydanları Terk Etmeyeceğiz

Dağkapı Adeviyye’deki tarihi ana tanıklık etti. Cuntaya karşı direnişin  sürdüğü Adeviyye meydanına canlı telefon bağlantısı gerçekleştirildi. Hürriyet ve Adalet yetkilisi Cemal Hassan ile görüşüldü. Canlı telefon bağlantısında Hassan, Dağkapı meydanın dolduran bu kalabalıktan dolayı çok memnun olduklarını ve cesaret bulduklarını kaydetti. Hassan, “bulunduğumuz Adeviyye meydanında gerçekten tarih yazılıyor. Onlar bize kurşun yağdırıyor, biz barışçıl gösteriler yapıyoruz. Şu bilsin ki, asla yılmayacağız. Barışçıl gösterilerimize devam edeceğiz. Hakikat ve adalet yerini bulana kadar bu meydanları terk etmeyeceğiz.” Diye konuştu.

Ömer Çelik’in okuduğu duanın ardından yarın (Salı) Dağkapı meydanından İstasyon meydanına yapılacak meşaleli yürüyüş çağrısıyla program sona erdi.

Islah Haber

diyarbakir-misir-20130730-01.jpg

diyarbakir-misir-20130730-02.jpg

diyarbakir-misir-20130730-03.jpg

diyarbakir-misir-20130730-04.jpg

diyarbakir-misir-20130730-05.jpg

diyarbakir-misir-20130730-06.jpg

diyarbakir-misir-20130730-07.jpg

diyarbakir-misir-20130730-08.jpg

diyarbakir-misir-20130730-09.jpg

HABERE YORUM KAT