1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Şeyh Raid Salah Hakkında Hazırlanan İddianameye İlk Kez Cevap Verdi
Şeyh Raid Salah Hakkında Hazırlanan İddianameye İlk Kez Cevap Verdi

Şeyh Raid Salah Hakkında Hazırlanan İddianameye İlk Kez Cevap Verdi

Gözaltına alınmasından bu yana keyfi olarak susturulan Şeyh Raid Salah hakkında hazırlanan iddianameye ilk kez cevap verdi.

24 Ocak 2019 Perşembe 15:45A+A-

Şeyh Raid Salah, 15 Ağustos 2017’de gözaltına alınmasından bu yana dün (23 Ocak Çarşamba) ilk kez işgal rejimi savcılığının kendisi hakkında hazırladığı iddianameye ve aleyhindeki suçlamalara cevap verdi.

Salah’ın avukatlarında Halid Ez-Zebarika, Şeyh Raid Salah’ın gözaltına alınmasından bugüne kadar keyfi olarak susturulduğunu ve hakkında hazırlanan iddianamedeki suçlamalara karşı dün ilk kez kendisini savunduğunu ifade etti.

Şeyh Raid Salah’ın savunmasında İslam’ın, Arapların ve Filistinlilerin sabitelerini tüm yönleriyle dile getirdiğini ve bu konudaki değişmez tavrını ortaya koyduğunu bildiren Ez-Zebarika, savunmanın iki bölümden oluştuğunu, Salah’ın birinci bölümde avukatların sorularına ve ikinci bölümde de savcılığın iddianamesinde yer alan suçlamalara cevap verdiğini söyledi.

15 Ağustos 2017 günü sabah erken saatlerde gözaltına alınan Şeyh Raid Salah’ın cezası Hayfa’daki işgal mahkemesi tarafından geçtiğimiz Temmuz ayında Kefer Kana’da ev hapsine çevrildi. Salah’ın ev hapsi cezası Aralık ayında Kefer Kana’dan Ummu’l-Fahm kentine nakledildi.

İşgal rejimi savcılığının Şeyh Raid Salah hakkında hazırladığı iddianamede Filistinli lideri hutbelerinde ve açıklamalarında şiddete ve teröre teşvik etmek, 17 Kasım 2015’te yasa dışı örgüt ilan edilen İslami Hareket’i desteklemek gibi suçlarla itham ettiği belirtildi.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT