1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Şeyh et-Tufeyli: Kerbela Bu Yıl Halep’te
Şeyh et-Tufeyli: Kerbela Bu Yıl Halep’te

Şeyh et-Tufeyli: Kerbela Bu Yıl Halep’te

“Hizbullah” isimli örgütün kurucularından olan Şeyh et-Tufeyli, “Kerbela bu yıl Halep’te. İmam Hüseyin’in bebekleri de evlerinin enkazı altında.” dedi.

12 Ekim 2016 Çarşamba 07:52A+A-

Suriye’de katliamlara öncülük eden Beşşar Esed rejimine bilfiil desteğiyle bilinen Lübnan merkezli “Hizbullah” isimli örgütün eski genel sekreterlerinden olan Şeyh Subhi et-Tufeyli “Kerbela bu yıl Halep’te. İmam Hüseyin’in bebekleri de evlerinin enkazı altında.” dedi.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Şeyh et-Tufeyli, Halep’te yaşananların Kerbela’yı aratmadığını vurguladı.

“Kızgın Olmamız Gerekmez mi?”

Şeyh et-Tufeyli, daha önce de Rusya’nın Suriye’yi işgal ettiğini hatırlatarak, “Bugün Suriye’deki çocukları, kadınları, hastaneleri Rusya bombalarken, bir grup çıkıp büyük bir sevinçle bunu başarı olarak görüyor. Rusya gelip bir müslüman ülkeyi bombalarken bizim kızgın olmamız gerekmez mi?” demişti.

“Halep, Suriye’nin Guernica’sı”

Geçtiğimiz cuma açıklama yapan Fransa’nın BM Daimi Temsilcisi Francois Delattre de Halep’te yaşanan katliamları 1937’de İspanya’nın Guernica kasabasında yaşanan katliamlara benzeterek “Önceliğimiz Halep’teki katliamı durdurmak.” demişti.

3 Ayda 502 Çocuk Katledildi!

Savaştan önce beş buçuk milyon insanın yaşadığı Suriye’nin Halep kentinde şu ân 350 bin kişi yaşıyor.

Son 3 ayda gerçekleşen 8 bin 100 hava saldırısında bin 833 kişi hayatını kaybederken bunlardan 502’sini çocuklar oluşturuyor.

BM Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) Eylül 2015’teki raporuna göre, Suriye’de Mart 2011’de başlayan savaş nedeniyle 2 milyonu aşkın çocuk eğitimini bırakırken, 5 bin okul da kullanılamaz hâle geldi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum