Zonguldak'ta "Paralel Yapı"nın 5 Şirketine Daha Kayyum Atandı

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 5 şirkete daha kayyum atanması kararı doğrultusunda gerekli yasal işlemin yapıldığını bildirdi.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak'ta “Paralel Devlet Yapılanması” ve faaliyetleriyle ilgili olarak savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında elde edilen bilgi, belge ve deliller doğrultusunda, 9 Nisan'da merkez, Ereğli ve Çaycuma'da faaliyet gösteren 11 şirkete kayyum atamasının yapıldığını anımsattı.

5 Şirkete Daha Kayyum Atandı

Soruşturma kapsamında madencilik, otomotiv ve akaryakıt sektöründe faaliyet gösteren 5 şirkete kayyum atanması taleplerinin Zonguldak Sulh Ceza Hâkimliği’nce reddedilmesine itiraz ettiklerini ifade eden Topuz, şunları kaydetti:

“Cumhuriyet Başsavcılığı’mız tarafından ilgili kararın aleyhine kanun yolu müracaatında bulunulmuştur. İtirazı değerlendiren Bartın Sulh Ceza Hâkimliği tarafından dün FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında örgüte finansal destek sağladığı iddiasıyla 5 şirkete daha kayyum atandı. Karara istinaden yasal gereği yapılmıştır.”.

AA

Hukuk Haberleri

Sinan Ateş cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada sona gelindi
Yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşireye 25 yıl 7 ay hapis
Mahkemeden emsal nafaka kararı
"Boşanma reddi sonrası 3 yıl bekleme" kuralında yeni gelişme!
İkamet sahibi 4 Çeçen öğrenci neden havaalanında tutuluyor?