Yunanistanlı Çiftçilerin Kipi Sınır Kapısı'ndaki Eylemleri Sürüyor

Yunanistan hükûmetinin tarım sektörüne getirdiği ek vergiler ve sosyal güvenlik yasasında yapmak istediği değişikliklere itiraz eden Yunanistanlı çiftçilerin Kipi Sınır Kapısı'ndaki eylemleri devam ediyor.

İpsala'dan Yunanistan'a giriş olarak kullanılan Kipi Sınır Kapısı’ndaki eylemlerini sürdüren Yunanistanlı çiftçiler, yolları kapatarak tırların geçişine izin vermiyor.

Tır şoförü Özgür Sümer, İstanbul'dan yüklediği kestane yükünü İtalya'ya götürdüğünü sınır kapısının kapalı olması nedeniyle geçiş yapamadığını belirtti.

Yunanistanlı çiftçilerin yaptığı grev nedeniyle çok zor durumda kaldıklarını ifade eden Sümer, “Çiftçiler eylem yapıyor, çilesini biz çekiyoruz. Benim bir an önce araçtaki kestaneyi İtalya'ya teslim etmem gerekiyor. Bu problemin bir an önce düzeltilmesini istiyoruz.” dedi.

Bir başka tır şoförü Kadir Doğan ise çiftçilerin yaptığı grevin ihracatı olumsuz etkilediğini söyledi.

Yunanistanlı çiftçilerin, şubat ayı başından beri sürdürdükleri eylem nedeniyle sınırdan geçişlerde sık sık aksaklık ve duraksama yaşanıyor.

AA

Dünya Haberleri

BBC İsrail’in Eurovision’a kabul edilmesini desteklediğini duyurdu
RTVE, İsrail'in Eurovision'dan çıkarılmamasına tepkisini yayınlarında sürdürdü
Slovenya, İsrail katılımcı ülkeler arasında yer aldığı sürece Eurovision'a katılmayacak
Fransa'da Müslümanlara karşı ayrımcılık arttı
Fransa'daki Müslümanların üçte biri ayrımcılığa uğradığını söylüyor