Yüksekdağ Hakkında Mahkemeye Zorla Getirilme Kararı

Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi, "terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanan HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın "zorla getirilmesine ve SEGBİS aracılığıyla ifadesinin alınmasına" karar verdi.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının, Yüksekdağ hakkında, "Sırtımızı YPG'ye, YPJ'ye ve PYD'ye yaslıyoruz." açıklamaları nedeniyle "terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi talebiyle hazırladığı iddianamenin kabulünün ardından ilk duruşma Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Yüksekdağ duruşmaya katılmadı

Duruşmaya sanık Yüksekdağ katılmazken, avukatları Sevda Çelik Özbingöl ile Bekir Benek duruşmada hazır bulundu.

Avukat Özbingöl, milletvekili Yüksekdağ'ın mahkemeye zorla getirilemeyeceğini ileri sürerek, ayrıntılı beyanda bulunacaklarını belirtti.

Mahkeme zorla getirilme kararı verdi

Duruşmaya katılmayan Yüksekdağ'ın "zorla getirilmesine ve SEGBİS aracılığıyla ifadesinin alınmasına" karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

AA

Gündem Haberleri

Müslümanların değerlerini hedef almak bu kadar kolay mı?
Borsa İstanbul'da manipülasyon soruşturmasında 8 tutuklama
Ankara'da iki kardeşe saldıran köpeğin sahibi tutuklandı
Türkiye'de kültür harcamaları yüzde 83 arttı
Bu masum çocukların yaşadığı dehşetin hesabını kimden sormak gerekiyor?