HAKSÖZ HABER
Bakiler ile ilgili haberi İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Gül, "Seninle bir yağmur başlıyor iplik iplik, bir güzellik doğuyor yüreğime şiirden. Martılar konuyor omuzlarıma, gözlerin İstanbul oluyor birden. Şair, yazar Yavuz Bülent Bakiler'in vefat haberini üzüntüyle aldık. Rabbim rahmetiyle, merhametiyle muamele etsin. Mekânı cennet, makamı âli olsun. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun." paylaşımını yaptı.
Bâkiler, yalnızca edebiyat dünyasında değil, Kemalist vesayetin tarih ve toplum üzerindeki gölgesine karşı da cesurca söz almış isimlerden birisiydi
Bâkiler, resmi ideolojinin Atatürk etrafında inşa ettiği tabulara karşı çıkarak, “Bir insanı putlaştırmak aklın ve vicdanın reddedeceği bir şeydir.” diyerek, Kemalizm'in kurgusal tarih anlatısını ve toplumun inançlarıyla çatışan yapısını ifşa etmişti.
Bâkiler, resmi ideolojinin tarihe yansıtmadığı gerçekleri eserlerinde, röportajlarında ve katıldığı programlarda sıklıkla dile getirmişti.
Birkaç sene önce Pelin Çift'in sunduğu "Öteki Gündem" isimli pograma konuk olan Bakiler, Cumhuriyet'in ilk yıllarında tarih dersi olarak okutulmuş ve devlet matbaasında dönemin önemli isimleri tarafından yazılmış bir kitap üzerinden, Kemalist zihniyetin İslam'a ve Peygamerimiz (s.a.v)'e yönelik çarpık öğretilerini ifşa etmişti.