Yargı bazı şüphelilere çok müşfik!

Terör örgütüne üyelik ve benzeri iddialar karşısında alabildiğine sertleşen ve çokbasit ve temelsiz ithamları bile tutuklama sebebi sayan yargı tutuksuz yargılamailkesini ancak tescilli çeteciler söz konusu olduğunda mı hatırlayabiliyor?

HAKSÖZ HABER

İki defa yakalanan ve hakimlik tarafından serbest bırakılan Serkan T.'nin aranması devam ederken izine rastlanmaması şüphe çekiyor. Yargının bazı şüphelileri koruyup kolladığı yorumlarına yol açan olay sonrası Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) inceleme başlattı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla aralarında suç örgütü elebaşı Serkan T.'nin de olduğu 52 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş, gözaltına alınan şüphelilerden bazıları emniyetteki işlemlerinin ardından 23 Aralık 2021'de Ankara Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüpheliler tutuklanma talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilirken aralarında Serkan T.'nin de bulunduğu zanlılar, hakimlik tarafından adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmıştı. Savcılığın serbest bırakılmalarına yönelik itirazı da mahkeme tarafından reddedilmişti. Serbest bırakıldıktan sonra bir başka olaya karışan ve silahla yaralama suçundan yeniden gözaltına alınan Serkan T., tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemece yine serbest bırakılmıştı.

Adli kontrol şartlarını yerine getirmediği belirlenen Serkan T. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüpheli, polis aramasına rağmen bulunamadı.

HSK da uyuşturucu ve silah kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra ikinci kez serbest bırakılmasının ardından firar eden suç örgütü elebaşı Serkan T.'nin dosyasına inceleme başlattı.

Yorum Analiz Haberleri

Şule öğretmen ve yeni maarif modeli
Siyonistlerin antisemitizm “silahı” artık işe yaramıyor
"Nefretin çatallı dili kurusun!"
ABD üniversiteleri ayaklanırken Türkiye ne yapıyor?
"Müslüman” öğrencilerin ABD’yi sarsan eylemleri