"Vatana İhanetten Yargılanacaklar"

Irak Savunma Bakanı Ubeydi, Haziran ayında IŞİD’in saldırısı sırasında Musul'dan geri çekilen komutanlar için soruşturmanın başladığını ve söz konusu kişilerin idam cezası istemiyle yargılanacağını açıkladı.

Savunma Bakanı Halid Ubeydi, Musul’u IŞİD’den koruma görevini yerine getirmeyen komutanların askeri ceza kanununun 29. maddesi gereği vatana ihanetle suçlanacağını söyledi.

Ubeydi, ‘Konuyla ilgili komisyonu kurduk ve soruşturmamızı başlattık. Sonuçlandığı zaman yargı söz konusu davada kararını verecek. Bu komutanlar idam cezası talebiyle yargılanacak’ dedi.

Kasım ayında Irak Başbakanı Haydar İbadi, ordunun 26 komutanını görevden almış, 10 komutanı da emekliliğe çıkarmıştı.

Irak'ta ordu skandalı

Irak ordusuyla ilgili tartışmalar 10 Haziran'da IŞİD'in Musul'u 800'e yakın savaşçıyla kısa bir sürede ele geçirmesiyle başladı.

Amerikan model zırhlı araçlar ve silahlarla donatılmış 30 bin asker üniformalarını bile giymeden, IŞİD gelir gelmez Musul'dan kaçmıştı.

Al Jazeera

Irak Haberleri

Irak’tan Suriye’ye "ortak güvenlik ve ekonomik koordinasyon" mesajı
Tom Barrack yönetiminde Irak milislerini neler bekliyor?
Irak'ta “silahın yalnızca devletin elinde toplanması” için kurulan komitenin çalışmalarına başladığı duyuruldu
Trump, Tom Barrack'ı Türkiye ve Suriye görevlerinin yanı sıra Irak Özel Temsilcisi olarak atadı
Ali el-Zaidi ve Yeşil Bölge'de siyasi çözüm illüzyonu