Van Genç-Der'de aile ve gençlik konuşuldu

Tatvan Özgür-Der Başkanı Metin Ava ve  Eğitimci Sinan Kıranşal Van Genç-Der'in konuğu oldular.

Van Genç-Der'de yapılan program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Aile ve gençlik başlıklı konuların konuşulduğu programın “aile” kısmında söz alan Tatvan Özgür-Der Başkanı Metin Ava, mevcut durumu modern cahiliye çağı olarak tanımladı. Mevcut cahiliye çağında yozlaşmanın aile özelinde derinleştiğini belirten Ava, ifsadın boyutlarına dikkati çekerek “Bu modern cahiliye çağı, kültürümüzü, İslami değerlerimizi hem itibarsızlaştırıyor hem de değersizleştiriyor. Bunlar hayatı itibarsızlaştırıyorlar. Bu modern cahiliye  hayatta merhameti ve muhabbeti itibarsızlaştırıyor, sadakati, fedakarlığı itibarsızlaştırıyor. Sadık dostları bile kendi aralarında değersizleştiriyor… Verilen laik ve seküler eğitimle çocukların beyinleri zehirleniyor. Sosyal hayattaki ifsadlar erkeği, kadını ve çocukları ayırt etmeksizin taciz ediyor ve değersizleştiriyor. Yangın her yeri kaplamış. Yangından veya dumanından zarar görmeyen aile kalmamış.” dedi.

Kendimizi ve ehlimizi yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruma sorumluluğumuz bulunduğunu hatırlatan Metin Ava, hem dünyada hem de ahirette felaha ermenin yolunun hayırlı bir ümmet olmaktan geçtiğini belirterek “Böyle bir ümmet ve topluluk olmadığından  okullar bozuk, üniversiteler  vakıflar bozuk, dernekler bozuk, imam hatipler  sıkıntılı, sokaklar sıkıntılı, aileler sıkıntılı durumdadır… Evlerimizi  kıblegahlar  edelim. Gerçekten evlerimizi   kıblegahlar  yapmaktan başka çaremiz yoktur. Bizler ehlimizi  yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem azabından korumak istiyorsak  evlerimizi mescitler yapmak zorundayız.” dedi.

Metin Ava’nın konuşmasının tam metni >>>

Oturumun gençlik kısmında söz alan Sinan Kıranşal ise çeşitli etkinlikler aracılığıyla gençlere yeni İslam dışı anlayışlar, uğraşlar, değerler yüklendiğini belirterek “Öyle ki gençlerimiz fiziki olarak yanımızdalar ama ruhen ve yaşantı olarak bizden ayrılar, bizlerin çok yakınında duruyorlar ama çok uzaktalar, bizlere yabancılar.” dedi.

“Gençliği ideal manada yetiştirebilmemiz için onlara Kur’an’ın gösterdiği ideal örnekleri model olarak sunmamız önem arz etmektedir.” diyen Kıranşal, Kur’an’da öne çıkan gençlik modellerine ve onların davranışlarında somutlaşan değerlere dikkati çekti. Bu bağlamda Hz. Peygamber’in sahabelerinin çoğunun da gençlerden oluştuğunu ifade eden Kıranşal, “Sahabelerde bizler için  güzel örneklikler vardır.” dedi.

Kıranşal  son olarak gençlik sorunlarına karşı çözüm olarak Hz. Lokman’ın öğütlerine değinerek konuşmasını sonlandırdı.

Sinan Kıranşal'ın konuşmasının tam metni >>>

Etkinlik Haberleri

Muş Alparslan Üniversitesi Amerikan üniversitelerindeki direnişi selamladı
Maraş Özgür-Der Gazze & Mescid-i Aksa nöbetinde
ABD’de Gazze için direnen öğrenciler Dicle Üniversitesinden selamlandı
Kahramanmaraş Özgür-Der Gazze & Mescid-i Aksa Nöbeti’nde
Batman Özgür-Der'de öğrenciler piknikte bir araya geldi