Ürdün, Mescid-i Aksa'ya Güvenlik Kamerası Yerleştirmekten Vazgeçti

Mescid-i Aksa'ya kamera yerleştirilmesine Filistinli gruplar şiddetle karşı çıkmıştı.

Ürdün Başbakanı Abdullah En-Nesur, Mescid-i Aksa'ya güvenlik kameraları yerleştirme projesinin durdurulduğunu açıkladı.

En-Nesur, bugün (18 Nisan Pazartesi) Ürdün Haber Ajansı Petra'ya yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa'ya güvenlik kameraları yerleştirilmesi projesi üzerinde uzlaşı olmadığını belirtti.

Proje konusunda anlaşmazlık olduğunu ve Filistinlilerin projenin hedefleri konusunda endişeleri bulunduğunu ifade eden En-Nesur, bu nedenle projeyi durdurma kararı aldıklarını söyledi.

"Filistin'deki tüm kardeşlerimizin görüşlerine saygı duyuyoruz" diyen En-Nesur, Filistin halkının tercihlerini daima desteklediklerini ve her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

Projenin amacının Mescid-i Aksa'nın avlusuna yerleştirilecek güvenlik kameralarıyla işgal güçlerinin ihlallerinin tespit edilmesi ve belgelenmesi olduğunu öne süren En-Nesur, İsrail'in başlangıçta projeyi engellemeye çalıştığını fakat başarısız olduğunu iddia etti.

Filistinli gruplar ve önde gelen şahsiyetler, işgal güçlerinin kamera kayıtlarına ulaşarak aktivistler aleyhinde kullanabileceği endişesiyle Mescid-i Aksa'ya güvenlik kameraları yerleştirme projesine karşı çıkmış ve Ürdün'e projeden vazgeçmesi çağrısında bulunmuştu.

FİEM

Filistin Haberleri

Haniye'nin kız kardeşine 20 yıl hapis cezası isteniyor
" İsrail'in kontrolü altında hiçbir Filistinli güvende değil"
Gazze'deki toplu mezarlarda 400'e yakın ceset bulundu
ABD Gazze'de geçici bir liman inşasına başladı
Filistinli yazar, 55 yıllık kütüphanesinin İsrail saldırısında yok olmasından endişe ediyor