UNICEF’ten Uyarı: Mülteci Çocuklar İnsan Tacirlerine Av Oluyor

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), savaş ve yoksulluktan kaçan ve sayıları rekor seviyeye ulaşan refakatsiz mülteci çocukların insan tacirlerine “av olduğu” bildirildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) yeni yayımlanan raporunda, 2015-2016 yıllarında tek başına göç etmek zorunda kalan mülteci çocukların sayısının beş kat artarak 300 bine ulaştığı bildirildi.

AA’da yer alan habere göre, raporda, sayıları rekor seviyeye ulaşan refakatsiz mülteci çocukların insan tacirlerine “av olduğu” kaydedildi.

Libya’dan İtalya’ya tehlikeli bir deniz yolculuğunu göze alarak geçmeye çalışan birçok korumasız, yalnız mülteci çocuğun insan tacirlerince sömürüldüğü vurgulanan raporda, sayıları her geçen gün artan bu çocukların insan kaçakçıları tarafından satıldığı ya da tecavüze uğradığı ifade edildi.

Yaklaşık 170 bin refakatsiz mülteci çocuğun Avrupa’ya iltica başvurusunda bulunduğu bilgisi verilen raporda, 100 bin çocuğun da Meksika-ABD sınırında durdurulduğu belirtildi.

Dünya Haberleri

Almanya'daki 1 Mayıs yürüyüşünde "Özgür Filistin" sloganları
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, İsrail ile diplomatik ilişkileri keseceğini duyurdu
Netanyahu esirlerin ailelerinden UCM'de 'kendisi için lobi yapmalarını' istedi
UNICEF Sözcüsü: Refah'ta yeni mezarlıklar inşa edildiğini ve çocuklarla doldurulduğunu gördüm
Obama döneminde çalışan 250'den fazla eski görevliden Beyaz Saray'a Gazze mektubu