UNICEF: Kuzey Irak’ta 15 Bin Kişi Yerinden Oldu

UNICEF, Musul operasyonunun 10. gününde Kuzey Irak’ta yerlerinden edilenlerin sayısının 15 bine ulaştığını açıkladı.

AA’da yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu’ndan (UNICEF) yapılan yazılı açıklamada, Musul civarındaki bölge halkına ve yerinden edilmiş sivillere, yollara döşenmiş patlayıcılar nedeniyle ulaşmakta zorluk çekildiği belirtildi.

Musul’a yönelik operasyonun 10. gününde Kuzey Irak’ta yerlerinden edilen insan sayısının 15 bine ulaştığı duyurulan açıklamada, bu sivillerin çoğunu yarı yarıya boşaltılmış olan cepheye yakın köylerden kaçanların oluşturduğu ifade edildi.

“Köylerde kalan çocukların durumu endişe verici.” diyen UNICEF Irak temsilcisi Peter Hawkins, yerinden edilmiş kişilere en azından bir hafta yetecek yardım malzemeleri ulaştırmak için çözüm yolu aradıklarını söyledi.

Irak Haberleri

Irak yönetimi, İsrail'in ülkede gizli üs kurduğu iddialarını reddetti
WSJ: İsrail Irak çölünde gizli bir karakol kurdu
ABD, Irak'tan İranlı milislere karşı aktif mücadele istiyor
Irak’ta hükümeti kurma görev Ali ez-Zeydi’ye verildi
Irak’ta Şii partiler Başbakan adayını yine belirleyemedi