Türkiyeli İşçiler İçin Sistani’den 10 Gün Sonra Çağrı

10 gün önce Irak'ın başkenti Bağdat'ta Şii milisler tarafından kaçırılan 18 Türkiyeli 18 işçi için Irak’taki Şii merci Sistani’den nihayet çağrı geldi.

HAKSÖZ-HABER

Irak'ın en önemli Şii mercii olarak görülen Ayetullah Sistani, Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türkiyeli işçiyi kaçıran Şii milislere 10 gün sonra çağrı yaptı. Sistani, yaptığı açıklamada, işçilerin serbest bırakılmasını istedi.

AFP'de yer alan habere göre, bu tip eylemlerin İslam'ın imajına zarar verdiğini belirten Sistani "Şii milislerden kaçırdığı işçileri serbest bırakmasını istiyoruz. Böyle eylemler, İslam'a zarar veriyor. Mevcut hükümeti zayıflatıyor. Bu saldırılardan derhal vazgeçin" ifadelerini kullandı.

Bağdat'ın Sadr bölgesinde 1 Eylül gecesi Türkiyeli müteahhitlik firmasına bağlı çalışan Türkiyeli 18 işçi, üniformalı bir grup tarafından kaçırılmıştı.

 

Irak Haberleri

Irak’tan Suriye’ye "ortak güvenlik ve ekonomik koordinasyon" mesajı
Tom Barrack yönetiminde Irak milislerini neler bekliyor?
Irak'ta “silahın yalnızca devletin elinde toplanması” için kurulan komitenin çalışmalarına başladığı duyuruldu
Trump, Tom Barrack'ı Türkiye ve Suriye görevlerinin yanı sıra Irak Özel Temsilcisi olarak atadı
Ali el-Zaidi ve Yeşil Bölge'de siyasi çözüm illüzyonu