Türkiye'den sonra İngiltere'de soykırım destekçisi Pizza Hut iflas etti

Pizza Hut’ın İngiltere’deki franchise işletmecisi DC LondonPieLtd, boykotun oluşturduğu ekonomik baskıya dayanamayarak iflas etti.

Soykırım destekçisi Pizza Hut ve KFC gibi dünyaca ünlü gıda firmalarının sahibi olan Yum! Brands, boykotun etkisiyle 2025'in başında Türkiye'deki ortağı İş Gıda ile olan sözleşmesini feshetmişti. Böylece İş Gıda, Pizza Hut ve KFC restoranlarının işletmeciliğini kaybetmişti. Kararla birlikte yüzlerce şube kapanmıştı. Daha sonra İş Gıda hakkında iflas kararı verilmişti.

Türkiye'deki sürecin ardından İngiltere'de de boykotun sarsıntısı yaşandı. Pizza Hut'ın franchise şirketi DC LondonPieLtd, yaşadığı mali sorunları gerekçe göstererek iflas ettiğini açıkladı.

The Sun'da yer alan habere göre, iflas haberinin ardından Yum! Brands, 64 şubenin işletilmesi için dakikalar sonra yeni bir sözleşme imzaladı. Ancak halihazırdaki 68 restoran zinciri yeni anlaşmaya dahil edilmedi. Bu durum, ülke genelindeki Pizza Hut şubelerinin yarısından fazlasının kapanmasının yanı sıra yaklaşık 1.200 çalışanın işten çıkarılmasına sebep olacak.

Dünya Haberleri

Fransa'daki Müslümanların üçte biri ayrımcılığa uğradığını söylüyor
İzlanda'da Gazze'ye grafitili destek
Trump'tan Venezuela'ya yeni tehdit: Yakında karadan da saldırılara başlayacağız
Trump, ABD'de yaşayan Somalili göçmenleri hedef almaya devam ediyor
Avrupalıların yarısı Trump'ı "Avrupa düşmanı" olarak görüyor