Türkiye’de ırkçılık kurumsallaşma yolunda!

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı yurtlarda kalan yabancı öğrenciler ayrımcı uygulamalara mı tabi tutulacak?

HAKSÖZ HABER

“Kendi İmkanları ile Gelen Öğrenciler” başlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kredi Yurtlar Müdürlüğü ve ilgili makamlara yollanan yazıda yabancı öğrencilerin 1 Aralık tarihinden sonra yurt imkanlarından 3 katı fazla ücret ödeyerek yararlanabileceği ifade edildi. “Yurt dışından kendi imkânları ile gelen Türkiye'de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerden, 01.12.2022 tarihinden itibaren misafir olarak barındırılacağı yurdun günlük yurt yatak ücretinin 3 katı ücret alınması ve beslenme yardımından faydalandırılmamaları uygun görülmüştür”

“Yurt dışından kendi imkanlarıyla gelen yabancı öğrenci” olarak tanımlanan öğrencilere uygulanacak 3 katı ücretten sonra aylık yurt ücreti ise 4000 TL civarına denk gelecek. Herhangi bir öğrencinin ödemesi mümkün olmayan bu rakamlarla yabancı öğrencilere “yurtları boşaltın” çağrısı mı yapılmış oluyor?

Türkiye’de ırkçılığı kurumsallaştığının göstergesi olarak okunabilecek olan bu resmi yazı zor şartlar altında yaşayan yabancı öğrencilerin Türkiye’deki varlığını tehdit altına sokmaktadır. Dahası atılan bu adım açıktan ayrımcı bir uygulamadır. Aynı yurtta kalıp aynı okullara giden öğrencileri “yabancı-yerli” şeklinde ayırıp diğerini 3 katı gibi acımasız bir meblağ ödemeye mahkum etmek insafsızlık ve adaletsizliktir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yollanan yazının acilen geri çekilip ayrımcı uygulamalara izin verilmemesi gerekmektedir. Atılan bu adım ırkçı siyasetçi ve medya organlarının da işine gelecek akıl, ahlak ve vicdan dışı bir adımdır!

Gündem Haberleri

Kemalistler iyice azıttı: 6 yaşındaki çocuğa sözlü tacizde bulundu
Filistin'e destek veren sporcuya 'şampiyonluğunu alırız' tehdidi
İşgal çetesi kabinesinde 'Refah' çatlağı
İşgal basını: Netanyahu, UCM'nin çıkarabileceği tutuklama emri konusunda "çok gergin"
Netanyahu "barış anlaşması imzalanmasını" engelliyor