Türkiye, İsrail'e Yangın Söndürme Uçağı Gönderiyor

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Siyonist işgal çetesi İsrail'e yangın söndürme aracı gönderdiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı, Siyonist işgal çetesi İsrail'de devam eden orman yangınını söndürme çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla uçak gönderildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail’de 22 Kasım'da başlayıp hızla yayılan orman yangınını söndürmeye yönelik çabalara katkıda bulunmak üzere ülkemiz de yangın söndürme uçağı göndermektedir." ifadesine yer verildi.

Siyonist işgal çetesi İsrail'de dünden bu yana Kudüs dahil 13 noktada çıkan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle yayılmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yangınlara müdahale için Türkiye, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İtalya'dan yardım talep edeceği açıklanmıştı.

 

Gündem Haberleri

"Yenidoğan çetesi" davasında ara karar açıklandı
Türkiye ve İngiltere, Eurofighter Projesi kapsamında teknik ve lojistik destek sözleşmesi imzaladı
'İmamoğlu suç örgütü' davasında görüntü çekilmesine ilişkin soruşturma
İçme suyu barajlarındaki doluluk oranı arttı
Bakan Gürlek'in kayıtlarını sorgulayan 2 ilçe tapu müdürü tutuklandı