Turist Kazıklamak Hangi Ahlakın Öğretisi!

​​​​​​​Bodrum’da Turiste çıkarılan 370 liralık döner faturasıyla ilgili CHP’li Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın sözleri gündeme oturdu.

Fatih Demir / Haksöz Haber

Bodrum'da bir işletmede gelen hesap ekstresinde, euro üzerinden kesilen fişteki 370 TL’lik döner büyük tartışma yarattı. 370 liralık döner tartışmasıyla ilgili Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın sözleri de gündeme oturdu.

Bodrum’da lüks bir tesiste bir tabak dönerin 370, kuşbaşılı pidenin 185 TL’ye verildiği haberleri önce sosyal medyada ardından ulusal basında yer almıştı. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras açıklamalarda bulunarak:

“Biz turistin, vatandaşımızın demiyorum, cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz. Adam cebine para koymuş gelmiş, niye harcamasın? Bir dönere 100 bin TL vermek istiyorsa, versin yesin. Bana ne. Ama burada 20 TL’ye de döner var. O dönerin 20 TL olması gerektiği konusunda tereddüt ediyorsanız, belediyemize başvurursunuz ben de gider onu sonuna kadar denetlerim. Eğer o dükkan pis ise, o dükkanda doğru düzgün servis yoksa, aldığınız hizmetle ödediğiniz para arasında fark olduğunu düşünüyorsanız sonuna kadar gider denetleriz. Gereğini de yaparız” dedi.

Bodrum Belediye Başkanlığı makamında oturan Ahmet Aras hangi ahlak öğretisini baz alarak vatandaşa ayrı, turiste ayrı uygulama yapılmasını nasıl destekliyor gerçekten merak ediyoruz. "Bir dönere 100 bin TL vermek istiyorsa versin yesin" demekte Ahmet Aras, üretici olarak fiyatı siz mi belirliyorsunuz yoksa tüketici ben buna 100 bin TL vermek istiyorum mu diyor. Turistleri hem misafir olarak algılayıp hem de kazıklamaya çalışmak da nasıl bir kapitalizm gösterisi akıl alır gibi değil.

Ahmet Aras aslında döner fiyatlarının veya satılan, sunulan herhangi bir şeyin serbest piyasa ekonomisi denerek uçuk kaçık rakamlara gelmesini desteklerken aynı zamanda yerli ve yabancı turistin Bodrum’a tatile gelmesini ummakta. Bu şartlar altında değil ki Bodrum’a turist gelsin, ülkemize gelirse şükretmeliyiz!

Gündem Haberleri

Kemalistler iyice azıttı: 6 yaşındaki çocuğa sözlü tacizde bulundu
Filistin'e destek veren sporcuya 'şampiyonluğunu alırız' tehdidi
İşgal çetesi kabinesinde 'Refah' çatlağı
İşgal basını: Netanyahu, UCM'nin çıkarabileceği tutuklama emri konusunda "çok gergin"
Netanyahu "barış anlaşması imzalanmasını" engelliyor