Tunus’ta Solcu Muhalif Lider Öldürüldü

Tunus muhalefetinden Demokrat Yurtseverler Partisi Genel Sekreteri bugün evinin önünde öldürüldü.

Tunus'ta muhalefette bulunan Demokrat Yurtseverler Partisi Genel Sekreteri Şükrü Belıyd, bu sabah evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre, sol eğilimli muhalif liderin başına ve boynuna iki kurşun isabet etti. 

Saldırının sebebi ve fail ya da faillerine ilişkin bilgi edinilemezken, olaya ilişkin Tunus resmi kaynaklarından da henüz bir açıklama yapılmadı.

Göstericiler Bakanlık Önünde

Suikast haberi sonrasında başkentte hareketlilik başladı. Bin kadar gösterici İçişleri Bakanlığı önünde toplandı. Sayının daha da artması beklenirken, polis de güvenlik önlemleri aldı.

Hükümet karşıtı sloganlar atan grup, "Hükümet nerde?", "Utan, utan Şükrü öldü", "Hükümet istifa" diye bağırdı. Güvenlik güçleri alanı kordon altına aldı. 

Belayid'in erkek kardeşi Abdülmecid Belayid, AFP'ye yaptığı açıklamada, 'Ağabeyim bir suikasta kurban gitti. Umutsuzum ve mutsuzum' diye konuştu. Abdülmecid Belayid, 'Kardeşimin suikastından [Ennahda lideri] Raşid Gannuşi'yi sorumlu tutuyorum' dedi.

Demokrat Yurtseverler Partisi'nin lideri olan Belayid, özellikle son dönemde hükümete yönelik eleştirileriyle dikkat çekiyordu.

“Suikast Devrime Yapıldı”

Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali, muhalif politikacıya yapılan suikastı kınadı.

Cibali,  Belıyd'i öldüren kişinin kimliğinin tespit edilemediğini söyledi. Ayrıca saldırganın dört el ateş ettiğini belirtti. 

Belıyd'e yapılan suikastin Tunus Devrimine yapılan bir suikast olduğunu söyleyen Cibali, “Onu öldürenler onu susturmak istediler" diye konuştu. 

 

Tunus Haberleri

Tunus’ta, tüm vilayetlerde birer camiye “Gazze Camisi” ismi verildi
Tunuslular ramazan boyunca düzenledikleri eylemlerle Filistinlileri unutmadı
Kendini ateşe veren ABD askeri, "Buazizi"ye benzetildi
Tunus’ta Filistin’e destek gösterisi!
Gannuşi, “siyasi tutuklulara” destek için başladığı açlık grevini sonlandırdı