Tunus Cumhurbaşkanı Said, yeni Sağlık Bakanı'nı atadı

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said'in, Sağlık Bakanlığına Ali Murabıt'ı getirdiği belirtildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Said'in yayımladığı kararnameyle Sağlık Bakanlığına yaptığı yeni atamaya ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, Murabıt'ın, Said'in önünde Anayasa yemini ederek görevine başladığı belirtildi.

Aynı zamanda doktor olan Murabıt, ülkenin güneydoğusundaki Tatavin vilayetinde Tuğgeneral rütbesiyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) Askeri Aşılama Heyetine başkanlık ediyordu.

Cumhurbaşkanı Said, Hişam el-Meşişi hükümetinin İçişleri, Ekonomi ve Yatırımı Destekleme ile İletişim Teknolojileri bakanlarını da farklı tarihlerde görevden alarak yerlerine yeni isimler atamıştı.

Said, 26 Temmuz'da da Adalet ve Savunma bakanlarını görevden almış, yeni başbakan ve yeni hükümet üyeleri belirlenene kadar idari ve mali işlerin, başbakanlık ve söz konusu bakanlıklardaki genel sekreterler, idari ve mali işlerle yetkili kişiler tarafından yürütüleceğini açıklamıştı.

 

Tunus Haberleri

Tunuslu Sumud aktivisti: İsrail bizi aç bıraktı, kanalizasyon suyu içirdi
Sumud Filosu'na katılan Tunuslu aktivistler havaalanında karşılandı
Tunus İçişleri Bakanlığı: Küresel Sumud Filosuna yönelik İHA saldırılarının "planlı olduğunu" tespit ettik
Sumud'un Tunus’tan Gazze’ye doğru yola çıkması ertelendi
Sumud Filosu tekneleri Tunus açıklarına ulaşmaya başladı