Trump'ın hedefinde bu sefer Filistin destekçisi öğrenciler var

Trump, Filistin yanlısı protestolara katılan yabancı öğrencilerin vizelerinin iptal edileceğini ve öğrenci olmayan protestocuların sınır dışı edileceğini açıkladı. Trump yönetimi, antisemitizmle mücadele kapsamında sert tedbirler almayı planlıyor.

Beyaz Saray yetkilileri, kararname kapsamında ABD’deki Filistin yanlısı protestolara katılan yabancı uyruklu öğrencilerin ve yerleşik yabancıların vizelerinin iptal edileceğini açıkladı. 

Trump, söz konusu kararnamede, 7 Ekim 2023'teki Hamas tarafından gerçekleştirilen Aksa Tufanı'na atıf yaptıktan sonra ABD'de kampüslerde Yahudi öğrencilere yönelik sözde ayrımcılığın ve tehditlerin arttığını savundu ve buna sessiz kalmayacaklarını belirtti.

Siyonizma verdiği destekten ödün vermeyenTrump, kararnameye ilişkin yaptığı açıklamada, antisemitizmle mücadele kapsamında agresif bir politika izleyeceğini ifade ederek, “Protestolara katılan tüm yerleşik yabancılara sesleniyorum: Sizi bulacağız ve sınır dışı edeceğiz. Üniversite kampüslerinde Hamas’ı destekleyen tüm öğrencilerin vizelerini hızla iptal edeceğim.” dedi.

İşgalci siyonistlere karşı en ufak eleştirinin bile antisemitizm olarak lanse edildiği ABD'de, 15 ay boyunca her türlü katliama maruz kalan  Filistinliler için eylem yapmak "antisemitizm" palavrası sebebiyle yasaklanıyor.

 

Dünya Haberleri

Mamdani’den Siyonistlere darbe: İsrail'e dron tedarik eden şirketi Donanma Tersanesi’nden çıkardı
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Suriye'deki gidişattan memnunuz, bu gidişatı sürdürmemiz gerekiyor
Abousaad, Microsoft'un suç ortaklığına karşı sesini yükselttiğini vurguladı
MSF, yılbaşından bu yana Gazze'ye yardım ulaştıramadıklarını bildirdi
UNRWA Genel Komiseri Lazzarini'den BM Filistin Özel Raportörü Albanese'ye yönelik eleştirilere tepki