Trump: Esed Rusya'nın yardımını alamadığı için kaçtı

ABD'nin başkanı Donald Trump, Suriye'de çöken Baas rejiminin devrik lideri Beşşar Esed'in Rusya'dan destek alamadığı için ülkeden kaçtığı yorumunu yaptı.

Trump, sosyal medya platformu Truth Social'dan rejimin çökmesine ilişkin açıklama yaptı.

"Esed gitti. Ülkesini terk etti. Koruyucusu, (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin'in yönettiği Rusya, artık onu korumakla ilgilenmiyordu." ifadelerini kullanan Trump, Rusya'nın, Suriye'ye ilgisini kaybetmesinin nedeninin Ukrayna olduğunu yazdı.

Trump, Rusya ve İran'ın bölgelerindeki sorunlar nedeniyle "zayıflamış" olduğunu savunarak, sıcak noktalarda derhal ateşkes sağlanmasının gerektiğini vurguladı.

ABD'nin 47. Başkanı seçilen Trump, şunları kaydetti:

"Çok fazla hayat gereksiz yere harcanıyor, çok fazla aile yok oluyor ve böyle devam ederse çok daha büyük ve çok daha kötü bir şeye dönüşebilir. Vladimir'i iyi tanırım. Şimdi harekete geçme zamanı. Çin yardım edebilir. Dünya bekliyor."

Dünya Haberleri

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, sosyal medyada göçmenlik dairesini eleştirenlerin bilgilerini istedi
NATO: Tüm analizler, savaş bittikten sonra Rusya'nın daha tehlikeli hale geleceğini gösteriyor
Mamdani’den Siyonistlere darbe: İsrail'e dron tedarik eden şirketi Donanma Tersanesi’nden çıkardı
ABD Dışişleri Bakanı Rubio: Suriye'deki gidişattan memnunuz, bu gidişatı sürdürmemiz gerekiyor
Abousaad, Microsoft'un suç ortaklığına karşı sesini yükselttiğini vurguladı