T24 topyekûn bildiriyi aklama çabasında

AK Parti karşıtlığı T24’ü darbecilerle aynı yerde konumlandıracak kadar seviyesizleştirdi!

HAKSÖZ HABER

Emekli amirallerin bildirisi kamuoyunda tartışılmaya devam ediliyor. Bildirinin sebep olduğu tartışmalar Türkiye’nin kronik sorunlarını da ortaya çıkartıyor.

T24 sol-liberal çizgiye yakın yayın yapan bir haber sitesi. Çizgisi gereği sol-Kemalistler gibi ‘şahin’ kanat içinde yer alması beklenmezken site yazarlarının darbeyi aklamak için ellerinden geleni yaptıkları gözlemleniyor. Durum böyle olunca Türkiye’de seküler kesimin ‘darbe hevesi’ ve şakşakçılığını bir kere daha hatırlamak ‘kronik’ sorunlarımızı da tekrardan gün yüzüne çıkarmış oluyor.

Yalçın Doğan, ‘bizlere Mavi Vatan kavramını hediye eden Cem Gürdeniz'in göz altına alınmasını kabul edememiş mesela. Cem Gürdeniz’in ‘garip bir şekilde’ darbecilikle suçlandığını ifade ediyor Doğan. Halbuki asıl garip olan Yalçın Doğan’ın Türkiye’de askeriyenin darbe ve cunta heveslisi olduğunu akıldan çıkartması.

Hasan Cemal zaten sıcağı sıcağına yazdığı kısa yazıda darbenin şakşakçılığını çoktan yapmıştı. Bu konu daha önce Haksöz Haber’de gündemleştirildi. Nesir mi şiir mi olduğu belli olmayan yazısıyla Hasan Cemal, 27 Mayıs için şiir yazan Behçet Kemal Çağlar rolüne bürünmüş.

T24’ün kadrolu mülteci düşmanı yazar Mehmet Y. Yılmaz ise meseleyi tahfif ederek bildiriyi aklamaya çalışıyor. Neymiş, ‘emekli amiraller nasıl darbe yapacaklarmış? Harp okulunu bitirirken taktıkları kılıçlarla mı?’ Türkiye’de ordunun yapısını biraz bilen birisi emekliliğin bir askeri ordudan uzaklaştırmaya yetmediğini de bilir. Ama eğer niyet darbe heveslilerine omuz vermekse ‘safa yatmak’ çok daha elverişli olacaktır. Yoksa acar yazarımız Yılmaz’ın ordu gerçeğinden haberinin olmadığını düşünmek çok akıllıca olmaz!

T24 yazarları gazeteci Fikret Bila ve T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu ise gerçekleştirdikleri programda bildiriyi değerlendiriyorlar. Fikret Bila, emekli amirallerin bildirisinde darbe çağrısı olmadığının öne sürerek, "Aksine FETÖ'cü subayların darbe girişimine işaret ediliyor" değerlendirmesini yapıyor. Topu FETÖ’ye atmak da pekala, Türkiye’nin kronik sorunları arasına girmeye hak kazanmış durumda. Muhafazakar siyasetçilerin de çok sık başvurdukları bu argüman ‘işin içinden sıyrılmak’ için yapılmış ucuz bir taktik. FETÖ’cü askerlerin başını çektiği 15 Temmuz Darbe Girişimi, Türkiye’deki darbe geleneğinin bir devamıdır sayın Bila. FETÖ'cüler darbeyi askeriyedeki büyüklerinden öğrendiler! Son bildiri ile 15 Temmuz Darbe Bildirisi’ni okumanızı tavsiye ederiz. Büyük benzerlikler göreceksiniz…

Hulasası T24 yazarlarının darbe heveslilerini aklama işinde yoğun çaba sarf ettikleri gözlemleniyor. Darbelere ve darbe heveslilerine karşı mesafeli duran az sayıda laik-seküler yazarın bu duruma sessizliği ise oldukça şaşırtıcı. Hükümetin tutarsızlıklarını vurgulamak yerinde olabilir ancak T24 ve benzerlerinin gizli darbe hevesine de birkaç kelam etmek gerekmiyor mu?

Yorum Analiz Haberleri

İslam düşüncesinin temelleri: Yeniden inşa zorunluluğu
1 Mayıs ile mültecilerin ne alakası var?
Türkiye, Hamas için Katar'dan sonra en iyi alternatiftir...
Batılıların Müslümanlar karşısında birlik oluşturmasında ilk kırılma: Puvatya Savaşı
Aksa Tufanı'nın sağladığı özgüveni diri tutmak zorundayız!