Suriye'de sivillere yönelik ihlallerde bulunan 4 kişi tutuklandı

Suriye İçişleri Bakanlığı, sivillere yönelik hak ihlallerinde bulunduğu tespit edilen 4 kişiyi tutukladı.

Suriye İçişleri Bakanlığı Asayiş Dairesi, sahil bölgesinde sivillere yönelik insan hakları  ihlallerinde bulundukları tespit edilen 4 kişiyi tutukladı.

Ayrıca, Ulusal Soruşturma ve Gerçekleri Araştırma Komitesi Sözcüsü Yaser Ferhan, Suriye'nin sahil bölgesinde yaşanan olaylarla ilgili yürütülen soruşturma sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Ferhan, Cumhurbaşkanının beş hâkimden oluşan bir soruşturma komitesi kurulmasına karar verdiğini belirtti. Komiteye, sahil bölgesinde vatandaşlara ve mülklere yönelik ihlalleri ve saldırıları soruşturma konusunda tam yetki verildiğini ifade etti.

Soruşturmanın bağımsız ve tarafsız bir şekilde, uluslararası standartlara uygun olarak yürütüleceğini vurgulayan Ferhan, suçluların cezasız kalmaması konusundaki kararlılıklarını dile getirdi.

Soruşturmaların 30 gün içinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Ferhan, uluslararası iş birliğine açık olduklarını ancak önceliğin ulusal imkanlardan yararlanmak olduğunu söyledi.

Ferhan, soruşturma sonuçlarının Cumhurbaşkanlığına ve ilgili mahkemelere sunulacağını belirterek, tanık koruma programı kapsamında ifade vermek isteyen herkese güvenlik sağlanacağını sözlerine ekledi.

Suriye Haberleri

Suriye Kültür Bakanı: Kitap fuarı iyileşmenin sembolü oldu
Suriye'nin Haseke Valiliği görevine Nureddin Ahmed İsa atandı
Türkiye ile Suriye arasında iletişim koordinasyon mekanizması kurulacak
Suriye, Gaziantep'te konsolosluk açacak
ABD Merkez Komutanlığı birimlerinin, Suriye'deki Tenef Üssü'nden ayrıldığı bildirildi