Suriye Devriminin 7. Yılı Münasebetiyle

Rıdvan Kaya, Haksöz-Haber için kaleme aldığı yazısında yedinci yılını dolduran Suriye direnişini muhasebe ediyor.

Rıdvan Kaya’nın yazısından bir bölüm şöyle:

Doğu Guta’da işlenen sistematik katliamlar, korkunç yıkım ve vahşet üzerine söylenebilecek bir şey var mıdır, kalmış mıdır bilemiyorum! Bütün dünya canlı yayınlarda bu büyük insanlık suçuna şahitlik ediyor zaten!

Tüm bu inanılmaz manzara karşısında dahi hala Suriye’de yaşanan zulme gözlerini kapayanlara, katillere tavır almayanlara ne anlatılabilir, ne söylenebilir ki? Onlara sadece “zalimlerle haşrolun” diyoruz!

Bununla birlikte 8. yılına giren Suriye devrimi üzerine bazı hatırlatmalar yapmanın önemli ve gerekli olduğu açıktır. Şüphesiz Suriye’de olan bitenin bize ne gösterdiği, ne öğrettiği, ne öğretmesi gerektiği üzerinde durmaya çok ihtiyacımız var! (…)

Yazının devamı >>>

Yorum Analiz Haberleri

Washington ile Tahran arasındaki mutabakat ve Suriye’nin konumu
Irak, 22 yıl sonra tek bir güvenlik otoritesi etrafında yeniden şekillenebilecek mi?
Batı siyasi elitlerinde “İsrail” çatlağı: Trump ve Vance’in söylemlerinin perde arkası
İnsan bedeni sınırsız bir coğrafya değildir!
İslamabad Mutabakatı ABD iç siyasetinde nasıl yankılandı?