Strasbourg’ta ABD Konsolosluğu önünde Filistin için protesto

Strasbourg’ta Filistin için ABD Konsolosluğu önünde protesto: "Soykırıma Ortak Olmayın!"

Filistin halkına yönelik işlenen soykırıma dikkat çekmek isteyen “Filistin İçin Dekoloniyel Kolektif” isimli grup, Fransa’nın Strasbourg şehrinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri Konsolosluğu önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde konuşan aktivistler, ABD’nin Gazze’de süregelen katliamlardaki rolüne dikkat çekerek, Washington’un İsrail’e verdiği sınırsız askeri ve diplomatik desteğin soykırımın sürdürülmesinde belirleyici olduğunu ifade etti. Grup, özellikle Gazze'deki sivil halkın bombalarla öldürülmesi ve yapay olarak oluşturulan kıtlıkla cezalandırılmasının insanlığa karşı suç olduğunu vurguladı.

 

Eylemcilerin talepleri arasında şu maddeler yer aldı:

İsrail’e karşı tam bir silah ve ticaret ambargosu uygulanması

Gazze ablukasının kaldırılması ve bölgeye kapsamlı insani yardımın ulaştırılması

Uluslararası hukukun ve Uluslararası Adalet Divanı kararlarının uygulanması

Açıklamada, “Tarih, bu soykırımın faillerini ve ortaklarını elbette yargılayacaktır. Filistin halkı bombalarla ve açlıkla sessizlik içinde ölmemelidir.” denildi.

Eylem barışçıl bir şekilde sona ererken, katılımcılar sessizliğin suç ortaklığı anlamına geldiğini belirterek uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Dünya Haberleri

İşgalci İsrail'in dava engelleme mekanizması ifşa oldu
İngiliz uçakları soykırımın gözü
Orban: AB'nin Rus varlıklarına el koyması savaş ilanıdır
AB: Rusya, 3-4 yıl içinde bizi gerçek bir çatışmada test etmeye hazır olabilir
ABD'de üniversiteye silahlı saldırı: 2 kişi öldü