Sol-seküler çevreler Pegasus’a tepkili!

Müslüman geleneklerini hedef alan işçileri işten çıkartan Pegasus “dik durmadığı” için eleştiriliyor!

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de laik-seküler çevreler İslam düşmanlığını varlık sebebi haline getirerek kendilerine Müslümanlarla çatışma üzerine konumlandırıyorlar. Pegasus’un çalışanı olan müptezeller Kadir Gecesi içkili masadan paylaşım yaparak Müslümanların geleneklerini hedef almıştı.

İşin özünde bunların yedikleri haltlar kimsenin umurunda değildi. Burada mesele yedikleri herzeleri Müslümanların değerlerini tahkir ve tahfif ederek yapmaları. Bu sebeple kamuoyunda ciddi bir tepki oluştu ve Pegasus bir süre sonra bu rezilleri işten çıkartmak zorunda kaldı.

İnanılması güç olan ise bu yaşananlar üzerinden ifade özgürlüğü tartışması başlatan sol-seküler çevreler Pegasus’u aldığı karar sebebiyle “omurgasızlıkla” suçlamaya başladılar. Şirin Payzın’ın paylaşımı bunun en bariz örneği:

Dini değerlerle dalga geçmeyi mizah olarak değerlendiren ve bu yüzden ifade özgürlüğü çerçevesinde ele alanları da unutmamak gerekiyor:

Hakkında oldukça ilginç iddialar bulunan İstanbul 1 Nolu Baro Başkanı Kerem Donat ise işten çıkartılan işçilerin avukatlığını üstlenerek tutumunu gösteriyor. Şu sözler ise İslam düşmanlığının bariz göstergesi:

Netice olarak Pegasus’u İslam’a hakaret eden işçilerini işten çıkarttığı için hedef tahtasına konuluyor. Hakaret edenler neredeyse ifade özgürlüğü kahramanı ilan edilecek, utanmazlığın bu kadarı! Biraz insani hasletleri olan iğrenç saldırganlığı kınar. Bunun için illa Müslüman olmanız gerekmiyor, insan olmak yeterli!

Sol-seküler çevrelerin İslam ve Müslümanlarla sorunu tek taraflı bir meseledir. Önce kendi kimlik-karakter sorunlarını aşmaları gerekiyor! Bu çevreler faşist yaklaşım tarzlarını terk etmeden bu ülkede kimse normalleşme, helalleşmeden bahsedemez!

Yorum Analiz Haberleri

ABD seçimlerinde gidişatı Filistin belirleyecek...
Şule öğretmen ve yeni maarif modeli
Siyonistlerin antisemitizm “silahı” artık işe yaramıyor
"Nefretin çatallı dili kurusun!"
ABD üniversiteleri ayaklanırken Türkiye ne yapıyor?