Siyonistler, Namaz Kıldıkları Gerekçesiyle Filistinlileri Gözaltına Aldı

İşgal güçleri Mescid-i Aksa'da namaz kıldıkları gerekçesiyle 15 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Kudüs'teki Filistin Esirler Cemiyeti Müdürü Nasır Kavs, İsrail askerlerinin son iki günde Kudüs ve Batı Şeria'daki evlere baskın düzenleyerek yaşları 50 ile 75 arasında değişen 15 Filistinliyi gözaltına aldığını söyledi.
 
İsrail baskınlarının genelde gençlere yönelik olduğuna dikkati çeken Kavs, İsrail askerlerinin ilk kez yaşlıları "Mescid-i Aksa'da namaz kıldıkları gerekçesiyle" gözaltına aldığını belirtti.
 
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın kapısını ve avlusunu koruyan "Murabıt" olarak tanımlanan Filistinlilere yönelik ihlalleri artırarak mescidin bir kısmında kontrolü sağlamaya çalıştığını vurgulayan Kavs, ayrıca yarın gün batımıyla başlayacak Yahudi bayramı nedeniyle İsrail'in mescidi hedef alan saldırılarını artırmasından endişe duyduğunu ifade etti. 
 
AA

Filistin Haberleri

İşgal ordusu Gazze'nin güney ve kuzeyinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştiriyor
Nail Barguti, sürgündeki Filistinli tutuklular için dünyaya harekete geçme çağrısı yaptı
İsrailli generalin iki yıllık soykırımın ardından söyledikleri: “Savaş başarısız oldu, kayıplar artıyor”
Refah Sınır Kapısı’ndan geçişler beklenenin yüzde 25’inde kaldı
Ebu Ubeyde'den çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur