Siyonistler Mescid-i Aksa’ya Mayıs Ayında 415 Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya yaptıkları provokatif baskınları sürdürüyor.

Mayıs ayının başından bu yana Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi yerleşimcilerin ve Yahudi rehberlerin sayısının 415'e ulaştığı bildirildi.

Quds Press Haber Ajansı, 16 Yahudi yerleşimcinin bu sabah (16 Mayıs Pazartesi) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan geçerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini ifade etti.

Haberde, aybaşından bu yana Mescid-i Aksa'ya 345 Yahudi yerleşimcinin yanında 70 Yahudi rehberin de baskın düzenlediği kaydedildi.

İşgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'ya giren Yahudi yerleşimcilerin ve rehberlerin baskının ardından Es-Silsile Kapısı'ndan çıktıkları belirtildi.

Bu arada, işgal güçlerinin Mescid-i Aksa'ya girişler için uyguladığı kısıtlamaların devam ettiği ve Mescid-i Aksa'da itikâfa girerek baskınlara karşı direnmelerini engellemek için Filistinlilerin kimliklerine girişte el konulduğu ifade edildi.

Sabah saatlerinden itibaren Mescid-i Aksa'ya gelen cemaatin Yahudi yerleşimcilerin baskınlarını yüksek sesle tekbir getirerek protesto ettiği bildirildi.

FİEM

Filistin Haberleri

Gazze hükümeti: ABD'nin yaptığı liman İsrail'e savaşı uzatma fırsatı verir
"Gazze'de Kassam Tugayları ve İslami Cihad'ı yok edemedik"
Cibaliya'da 93 Filistinlinin cenazesine ulaşıldı
Kassam mücahitleri Refah ve Cebaliye’de siyonist katilleri vuruyor
Refah'ta göçe zorlanan Filistinlilerin sayısı 630 bini geçti