Siyonistler Doğu Kudüs'te İşgali genişletiyor

İşgal altında olan Doğu Kudüs'te 77 yeni yerleşim birimi kurulacak. Bunlardan 41'inin Pisgat Ze'ev'de, 36'sının Neve Yaakov'da olacağı belirtildi.

Tel Aviv Merkezli "Peace Now" Yahudi Yerleşim Yerleri İnşaasını İzleme Komisyonu Başkanı Hagit Ofran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Mart'taki genel seçimlerinden bu yana ilk kez İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te yerleşim yeri inşa kararı aldığını ifade etti.

Buna göre, 77 binanın inşa edileceğini kaydeden Ofran, bunlardan 41'inin Pisgat Ze'ev'de, 36'sının Neve Yaakov'da olacağını belirtti.

Öte yandan, Peace Now örgütünden yapılan yazılı açıklamada, "Doğu Kudüs'te yapılması planlanan yeni yerleşim birimleri, bize bir dahaki hükümetin bu konudaki politikaları hakkında ipuçları vermektedir. Netanyahu, iki devletli çözümü ve barışı imkansız kılan yerleşim yerleri inşa politikasını devam ettirmektedir" denildi.

Dünyanın farklı ülkelerinden getirilerek Siyonist yönetiminin işgal politikası çerçevesinde Batı Şeria ve Doğu Kudüs'e yerleştirilen Yahudi yerleşimcilerinin silah taşımaları ve Filistinlileri sözlü ya da fiziksel olarak taciz etmeleri, sorun yaşanmasına neden oluyor.
AA

Filistin Haberleri

İşgal ordusu Gazze'nin güney ve kuzeyinde geniş çaplı yıkımlar gerçekleştiriyor
Nail Barguti, sürgündeki Filistinli tutuklular için dünyaya harekete geçme çağrısı yaptı
İsrailli generalin iki yıllık soykırımın ardından söyledikleri: “Savaş başarısız oldu, kayıplar artıyor”
Refah Sınır Kapısı’ndan geçişler beklenenin yüzde 25’inde kaldı
Ebu Ubeyde'den çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur