Siyonist Zindanlardaki Filistinliler İşkence Altında

Vaid Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar Cemiyeti Raymond hapishanesindeki Filistinlilerin, şiddet gördüğü açıkladı.

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklar ile ilgilenen Vaid Esirler ve Özgürlüğüne Kavuşanlar Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, Raymond Hapishanesi'ndeki tutukluların şiddet gördüğü belirtildi.

Batı Şeria'nın güneyindeki hapishanesinde kalan Filistinli esirlerden birçok mesaj aldıkları belirtilen açıklamada, "Esirler, İsrailli yetkililerin, kendilerine karşı sert tavırları olduğundan, şiddet gördüklerinden bahsediyor. İsrail güvenlik güçlerinin, coplarla dövmesi, koğuşlara göz yaşartıcı gaz atması, ekonomik yaptırımlar uygulaması, tek kişilik hücrelere sokması bunlardan bazıları" denildi.

Güvenlik güçlerinin gereksiz yere koğuşlara baskın düzenlemesi, tutukluların eşyalarına zarar vermesi ve el koyması gibi durumların da yaşandığı kaydedildi.

İnsan hakları kuruluşlarından İsrail hapishanelerinde Filistinlilere yönelik işlenen suçlara, yapılan ihlallere ve kötü muameleye son verilmesi için harekete geçmesi talep edilen açıklamada, Filistinli tutukluların ziyaret edilmesi ve konunun yerinde gözlemlenmesi gerektiği belirtildi.

Filistin Haberleri

Heniyye: Hamas'tan bir heyet Gazze'de ateşkes görüşmelerini tamamlamak için Mısır'a gidecek
Gazze'deki sağlık çalışanlarından ABD ve Avrupa'daki öğrencilere teşekkür gösterisi
İşgalci İsrail, 500 Filistinlinin naaşını alıkoymaya devam ediyor
Gazze'de İsrail'in yerle bir ettiği evlerin yeniden inşası 80 yıl sürebilir
Gazze'de 14 aile üyesini kaybeden genç kız, tedavi için yardım bekliyor