Siyonist Yazar: “Kudüs Küçük Bir İntifada Yaşıyor”

Ebu Hudayr’ın kaçırılıp yakılmasının intifadayı ateşlediğini belirten İsrailli yazar, Kudüs'te mini bir intifada yaşandığını yazdı.

Siyonist işgal rejimindeki yaygın gazetelerden Yediot Aharanot’ın yazarlarından Nahum Barnea, Kudüs’ün çocukların başlattığı küçük bir intifada yaşadığını, Filistinli çocukların asker ve polise taş ve molotofla saldırarak bunu sürdürdüğünü yazdı.
 
"Çocukların İntifadası" başlığıyla yazdığı makalesinde Kudüs’te süren çatışmalara değinen Barnea, iki buçuk aydır Kudüs ve çevresinde Filistinlilerin Yahudilerle kontak kurduğu noktalarda adeta bir intifada yaşandığını söyledi.

İntifadanın nedenini irdeleyen Siyonist yazar, fanatik Yahudilerce Kudüslü çocuk Muhammed Ebu Hudayr’ın kaçırılıp, işkence edilmesi ve yakılarak öldürülmesinin bunu tetiklediğini ifade etti.

Yazar makalesinde tespitleriyle paralellik arz eden Kudüs polis sözcüsünün açıklamalarına da yer verdi. Polis sözcüsü Ebu Hudayr’ın hunharca yakılmasının ardından yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “Filistinli gençlerin şu anda ortaya koydukları tepkiler daha önce alışık olmadığımız türden. Bunun kıvılcımı Şufat mülteci kampında atıldı. Burada ilk kez polislere el yapımı içine patlayıcı doldurulmuş cam şişeler ve kutular attılar. Yine ilk kez doğrudan havai fişek attılar. İki gün sonra ise bu tür eylemler şehrin doğu kesiminin bütün mahallerine yayıldı.”

 

Filistin Haberleri

Batı Şeria'daki Al Jazeera ofisi 3 ay daha kapalı kalacak
Katil İsrail’den Filistinli esirlere sistematik cinsel şiddet, darp, aşağılama
Soykırımcı İsrail Meclisi'nden skandal yasa tasarısına onay
Netanyahu, AB'nin Filistin topraklarını gasbeden İsraillilere yaptırım kararına tepki gösterdi
İşgalci İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 40 dükkanı yıktı