Siyonist İsrail Hücumbotları Deyr El-Belah'ı Hedef Aldı

Siyonist İsrail donanmasına ait hücumbotların, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentini vurduğu belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Siyonist İsrail donanmasına ait hücumbotlar, Deyr el-Belah kentinin sahil kesimine onlarca roket attı, bölgedeki evlere makineli tüfekle ateş edildi.

Bölge sakinleri, patlama seslerinin duyulmasıyla eş zamanlı olarak savaş uçakları ve helikopterlerinin Deyr el-Belah semalarında uçtuğunu dile getirdi. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siyonist İsrail hücumbotlarının, Gazze'nin kıyıları ve ortalarını hedef alarak bombaladığını, olayda ölü ya da yaralı olmadığını kaydetti.

3 cami vuruldu

Öte yandan, görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, savaş uçakları, Gazze'nin ortasındaki Şuheda el-Aksa Camisi'ne füze attı. Saldırıda cami tamamen yıkılırken, çevre binalardaki onlarca evde ise ciddi hasar meydana geldi.

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Refah kentinde El-Faruk Camisi ile orta kesiminde bulunan Deyr el-Belah kentinde El-Ebrar Camisi de savaş uçakları tarafından düzenlenen bombardımana maruz kaldı. Camilerin tamamen yıkıldığı hava saldırılarında ölen ya da yaralanan olmadı.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan Siyonist İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Gazze'ye saldırılarında 573 kişi şehit olurken, 3 bin 400 kişi yaralandı.

AA

Filistin Haberleri

Siyonist katiller, Gazze’deki evleri patlayıcılarla tuzaklıyor
Siyonistler, UCM’nin “gizli tutuklama kararı” çıkarmasından endişe ediyor
İşgal güçleri Refah'ta sivillerin yaşadığı evi vurdu
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinden serbest bırakılanların çoğu sağlık sorunu yaşıyor
Gazze halkı kirli suları içmek zorunda kalıyor