Siverekli geri dönüşüm işçisini “Suriyelisin” diyerek bıçakladılar!

Bursa’nın Görüklü ilçesinde H.T. isimli geri dönüşüm işçisi ırkçılar tarafından "mülteci" olduğu gerekçesiyle iki kere bıçaklandı.

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de artan ırkçılık toplumun akıl sağlığını bozmaya devam ediyor. Irkçı hezeyanlar sebebiyle çığırından çıkan kaos masumların canını yakarken huzursuzluğu da derinleştiriyor.

Bursa’nın Görüklü ilçesinde H.T. isimli geri dönüşüm işçisi ırkçılar tarafından mülteci zannedilerek iki kere bıçaklandı. Bıçaklı saldırı sonucu bağırsağı delinen ve dirseğinin altından yaralanan H.T. hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

H.T.’nın verdiği ifadeye göre yüksek olasılıkla alkollü olan kişiler tarafından “Suriyeli olduğu gerekçesiyle” darp edildikten sonra bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Suriyeli olmadığını söyleyen H.T.’ye “o zaman Kürtsün” denilip şiddet uygulayan ırkçılar ise olay yerinden hızlıca kaçtılar.

Emniyet olay hakkında soruşturma başlatırken H.T.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi. Gerekli önlemler alınmadığı vakit ırkçılığın Türkiye toplumuna vereceği zararın büyüklüğünün anlaşılması için daha kaç kişinin canının yanması gerekiyor?

Hukuk Haberleri

KVKK'den belediyelere "canlı yayın" uyarısı
Yusuf Ziya Gümüşel hakkında tahliye kararı verildi
Gürlek: Yargı paketi ayrı, Terörsüz Türkiye süreci ayrı yürüyor
Mustafa Kemal'e eleştiriye hapis, camide fuhşa özgürlük!
Özbekistanlı muhacir Ruziev Yusuf için adalet çağrısı