Şevket A. Şah Camiye Girerken Şehid Edildi

Keşmir’in bağımsızlığı için mücadele veren isimlerin başında gelen Cemiyeti Ehli Hadis’in lideri İmam Movlavi Şevket Ahmed Şah, Cuma namazını kıldırmak için gittiği cami girişinde bombalı saldırıda şehid oldu.

İslam alimi İmam Movlavi Şevket Ahmed Şah'ın Cuma namazlarında verdiği bağımsızlık yanlısı hutbeler, Hind yönetimince tepkiyle karşılanıyordu. Çok sayıda gencin İslamla tanışmasına vesile olan İmam Ahmed Şah, Keşmir halkının önde gelen ve sevilen alimlerindendi.

Keşmir'in Hindistan işgalinden kurtulması için büyük mücadele veren isimlerinden Cemiyeti Ehli Hadis'in lideri İmam Movlavi Şevket Ahmed Şah dün uğradığı bombalı saldırıda şehid olurken, 4 kişi de yaralandı. Polis, olayın Keşmir'in yazlık başkenti Şrinagar şehrinde, Ahmed Şah'ın Cuma namazını kıldırmak için camiye yaklaştığı sırada meydana geldiğini açıkladı.

Bir görgü tanığı ise, bisikletli bir şahsın, Ahmet Şah'ın cami kapısına yaklaştığı bir anda üzerindeki bombayı patlattığını ve ortalığın kan gölüne döndüğünü aktardı. Cuma namazından sonra Şrinagar'da düzenlenen gösteride İmam Movlavi Şevket Ahmed Şah'in katledilmesi kınandı ve işgalci Hind yönetimi aleyhine sloganlar atıldı. Gösterilerin büyümesi üzerine Hindistan güvenlik güçlerinin alarma geçtiği ve çok sayıda kişiyi tutukladığı bildirildi. İslam alimi imam Movlavi Şevket Ahmed Şah'ın Cuma namazlarında verdiği bağımsızlık yanlısı hutbeler, Hind yönetimince tepkiyle karşılanıyordu. Çok sayıda gencin İslamla tanışmasına vesile olan İmam Ahmed Şah, Keşmir halkının önde gelen ve sevilen din adamlarındandı. Direnişçi yönüyle tanınan İmam Ahmed'in şehid edilişi başta Hindistan, Pakistan, Bangledeş olmak üzere bir çok İslam ülkesinde üzüntüye sebep oldu. Nüfusun çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Keşmir bölgesinin Hindistan'ın kontrolündeki kesiminde düzenlenen saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Cammu-Keşmir'de 1989'dan yılından bu yana, 10'dan fazla İslami grup, bölgenin bağımsızlığı ya da Pakistan ile birleşmesi için savaşıyor. 1989 yılandan bugüne kadar Hindistan güvenlik güçleriyle girilen çatışmalarda 50 binden fazla Keşmirli Müslüman hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. BM ve dünyanın önde gelen büyük devletleri İkinci bir Filistin olarak adlandırılan Keşmir'deki Müslüman katliamını görmezlikten geliyor.

YENİ AKİT

Keşmir Haberleri

Keşmir'de direnişçilerle çıkan çatışmada 4 Hint askeri öldürüldü
Pakistan ve Hindistan askerleri Cammu Keşmir sınırında birbirlerine ateş açtı
Keşmir’de çatışma: 6 ölü
Hindistan Yüksek Mahkemesi, Cammu Keşmir'in özel statüsü için referandum talebini reddetti
Hindistan, Siyonist rejimi örnek alıyor...