Satılamayan Kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu Alacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, kurban pazarlarında üreticilerin elinde kalan hayvanların, Et ve Süt Kurumu aracılığıyla yarından itibaren alınmaya başlanacağını bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yaptığı yazılı açıklamada,Kurban Bayramı için hazırlık yapan hayvan üreticilerinin mağdur olmalarına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Kurban pazarlarında üreticilerin elinde kalan hayvanların Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla yarından itibaren alınmaya başlanacağını ifade eden Çelik, “ESK, 320-399 kilogram arası birinci kalite canlı tosunu 13 liradan, 399 kilogram üzeri birinci kalite canlı tosunu ise 13,5 liradan alacak. Kurum, küçükbaş kurbanlıkları da alacak. Toklunun canlı kilogram fiyatı 10,5 lira, koyununki ise 9,5 lira olacak. Elde kalan kurbanlıklarını ESK’ya vermek isteyen üreticilerin yarından itibaren hayvanlarını ESK kombinalarına götürmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri

İmamoğlu soruşturmasında tahliye edilen 10 kişiye tutuklama
Bahis soruşturmasında yeni dalga: 46 gözaltı kararı
Irkçı-Provokatör “Kaftar” gözaltına alındı, ucube heykel salondan kaldırıldı
Müslümanların değerlerini hedef almak bu kadar kolay mı?
Borsa İstanbul'da manipülasyon soruşturmasında 8 tutuklama