Saraçhanede Mısırla Kardeşlik Gecesi (FOTO)

Mısırlı kardeşlerimizle dayanışmak için üslümankar bugün de Saraçhane'deydi.

HAKSÖZ-HABER

Genç Hareket önderliğinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Saraçhane Parkı'nda yapılan etkinlik bugün de devam etti.

Mısır'da ordunun yaptığı katliamlar karşısında direnen Mısırlı kardeşlerimizle dayanışmak için Saraçhane Parkı'nda kardeşlik gecesi düzenlendi. Dün ve bugün yapılan programlarda konuşmalar, dualar, toplu namazlar ve marşlara katılan Müslümanlar Mısırlı kardeşlerine verdikleri desteği gösterdiler.

Akşam ve yatsı namazlarını parkta kılan katılımcılar, sık sık tekbir getirip "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "İslami hareket engellenemez", "Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz", "Türkiye'den Mısır'a direnişe bin selam", “Seyyid Kutub El Benna Selam Olsun İhvan’a” şeklinde slogan attı. 

Parka kurulan iki dev ekran üzerinden de Mısır'ın farklı noktalarından görüntüler yansıtıldı. Katılımcıların slogan atarken "Rabia işareti" yaptığı, bazılarının da üzerinde bu işaretin olduğu beyaz tişört giydiği görüldü. 

"Bütün dünya sussa da biz bize yeteriz"

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, yaptığı konuşmada, bütün dünyanın yapılan katliam karşısında sessiz kaldığını söyledi. 

Müslümanlarda herşeye rağmen korkunun bulunmadığını belirten Yıldırım, "Ey dünya müstekbirleri, şunu bilin ki biz sadece Allah'a güveniyoruz. Bütün dünya sussa da biz bize yeteriz. Bu gece bize uyku yok. Her birimiz nöbette olacağız" diye konuştu.

Eylemde Grup Yürüyüş de "Yalla İrhal Ya Sisi u Yalla İrhal Ya Beşşar"ı söyledi.

Özellikle eylem meydanında şehit edilen İhvan liderlerinden Muhammed Biltaci'nin kızı Esma Biltaci'nin sık sık anıldığı programda "Şehit Esma Yolun Yolumuz!" mesajı verildi. Ayrıca "Kurşunların Üzerine Yürüyen Mısır Halkı" nın yanında olduklarını belirten ve bu yönde sloganlar atan kalabalık dualarına Mısır ve Suriye gibi bölgelerde direnen Müslümanları konu aldılar. Toplu halde Kunut Duası da okuyan Müslümanlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar meydanda kaldılar.

Eylem bugün de devam edecek. Cumartesi akşamı yapılacak programda Grup Yürüyüş bir konser verecek.

Etkinlik Haberleri

Muş Alparslan Üniversitesi Amerikan üniversitelerindeki direnişi selamladı
Maraş Özgür-Der Gazze & Mescid-i Aksa nöbetinde
ABD’de Gazze için direnen öğrenciler Dicle Üniversitesinden selamlandı
Kahramanmaraş Özgür-Der Gazze & Mescid-i Aksa Nöbeti’nde
Batman Özgür-Der'de öğrenciler piknikte bir araya geldi