Sadr Yanlısı Göstericiler, Yeşil Bölge'den Çekildi

Irak'ta, Şii lider Mukteda es-Sadr yanlısı göstericiler, hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'den çekildi.

Irak'ta, Şii lider Mukteda es-Sadr yanlısı göstericilerin, hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'den çekildiği bildirildi.

Yeşil Bölge'deki festival alanında göstericiler adına açıklama yapan İhlas el-Ubeydi, bölgeden çekilme kararı aldıklarını söyledi. Çekilmenin şartlı olduğunu belirten Ubeydi, şunları ifade etti:

"Teknokratlar hükümetinin tek bir meclis oturumda kurulması gerekiyor. Eğer bu gerçekleşmezse başbakan, meclis başkanı ve cumhurbaşkanını görevden alma ve ardından erken seçim talebi aşamasına geçeceğiz. Eğer bunlar da hayata geçirilmezse başbakan, meclis başkanı ve cumhurbaşkanının ofislerine girerek orada ya sivil itaatsizlik eylemi ya da genel greve başlayacağız." diye konuştu.

Ülkedeki Sadr yanlısı çok sayıda gösterici, dün hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'yi ihlal ederek parlamento binasına girmişti. Vekillerin koltuklarında oturan eylemciler "Seni (Sadr) tehdit edenler nerede, Yeşil Bölge'ye girdik" şeklinde slogan atmıştı.

AA

Irak Haberleri

Irak, Hizbullah ve Husilere ait varlıkları dondurdu
Irak nüfusunun üçte birini 0–14 yaş grubu oluşturuyor
Barzani’den YPG/SDG’ye çağrı: Şara büyük bir şans
Irak’ta resmi seçim sonuçları açıklandı
Irak seçimleri: Sudani kazandı, İrancı partiler kaybetti