"Rusya'nın Irak Operasyonunu Memnuniyetle Karşılarım"

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Rusya Dışişleri'nin "talep gelirse Irak'ta da IŞİD'i vururuz" açıklamasına "Ben bunu memnuniyetle karşılarım" dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Irak hükümetinden talep gelirse IŞİD'in bu ülkedeki mevzilerine de hava saldırıları düzenleyebileceklerini açıkladı. Bakanlık, eğer böyle bir talep gelirse, bu hamlenin "siyasi ve askeri mantığını değerlendirmemiz gerekir" açıklamasını yaptı.

Açıklamadan birkaç saat sonra Irak Başbakanı Haydar İbadi'den yanıt geldi. IŞİD'e yönelik saldırılar hakkında Suriye ve Rusya'dan bilgi almaya devam ettiklerini söyleyen İbadi, Rusya'nın ülkesinde IŞİD mevzilerine yönelik operasyon yapmasından memnuniyet duyacağını ifade etti.

Gazetecilerin Rus yetkililerle bu konuda görüştünüz mü sorusuna Abadi, "Henüz değil, bu bir ihtimal. Eğer böyle bir teklif alırsak değerlendiririz. Ben bunu memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Kaynak: Reuters

Irak Haberleri

Irak yönetimi, İsrail'in ülkede gizli üs kurduğu iddialarını reddetti
WSJ: İsrail Irak çölünde gizli bir karakol kurdu
ABD, Irak'tan İranlı milislere karşı aktif mücadele istiyor
Irak’ta hükümeti kurma görev Ali ez-Zeydi’ye verildi
Irak’ta Şii partiler Başbakan adayını yine belirleyemedi