Rusya'da Üç Günde İkinci Helikopter Kazası: 2 Ölü

Rusya'da üç günde ikinci kez helikopter kazası yaşandı. Bu kez de Kaliningrad şehrinde Ka-29 tipi askeri helikopterin gece testi uçuşu esnasında Baltık Denizi'ne düşmesi sonucu 2 pilot öldü.

Rusya'dan üç günde ikinci kez helikopter kazası haberi geldi.

Rus Baltık Deniz Filosu basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Ka-29 tipi askeri helikopter Baltık Denizi üzerinde gece testine çıktı.

Açıklamada, helikopterin düşüş nedeninin henüz bilinmediği, uçuş ekibinde bulunan 2 pilotun da hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca uçuşun normal hava koşullarında gerçekleştiğine dikkat çekildi.

1980’lerin başında Rus Kamov tasarım bürosunda geliştirilen Ka-29 tipi helikopterler, savaş gemilerine kolay iniş kalkış gerçekleştirmek ve bu gemilere kargo taşımak için tasarlandı.

Geçtiğimiz çarşamba günü de, Rusya’nın doğusundaki Habarovsk kentinde eğitim uçuşu yapan helikopterin, iniş yaparken havaalanı yakınlarındaki caddeye düşmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Dünya Haberleri

Gazze, İran ve Lübnan'a yönelik saldırılar Avrupa'da protesto edildi
ABD'de, Trump yönetimine karşı "Krallara Hayır" protestosu düzenlendi
Trump yönetimi, üç bin 500 askeri taşıyan USS Tripoli gemisini Orta Doğu'ya gönderdi
İşgal güçleri, Tel Aviv'de savaş karşıtı protestoya müdahale etti
Belçika'daki Gent Üniversitesi, Siyonist İsrailli ortak nedeniyle AB projesinden çekildi