Rusya’da İsrail’in Gazze’deki katliamlarını öven kişiye hapis cezası

Rusya’da bir kişi, sosyal medyada işgalci İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıları öven paylaşımları nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı.

Yerel kaynaklara göre, sanık sosyal medya üzerinden katil İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını destekleyen ifadeler paylaştı. Mahkeme, bu tür paylaşımların nefret söylemi ve şiddeti teşvik kapsamında değerlendirildiğini belirterek sanığa hapis cezası verdi.

Rusya’da, etnik ve dini nefreti körükleyen paylaşımlara karşı sıkı yasal düzenlemeler bulunuyor. Yetkililer, bu tür eylemlerin toplumda bölünmelere yol açabileceğini ve ülkenin güvenliğini tehdit edebileceğini belirtiyor.

Bu karar, siyonist İsrail’in Gazze’deki saldırılarına yönelik küresel tepkilerin devam ettiği bir dönemde geldi. İnsan hakları örgütleri ve birçok ülke, İsrail’in sivillere yönelik saldırılarını kınarken, Gazze’de yaşanan insani krizin derinleştiğine dikkat çekiyor.

Dünya Haberleri

Arjantinli milletvekilleri Kongre'de “özgür Filistin”e bağlılık yemini ettiler
Afrika uzmanına göre Afrika diasporası kimlik, hafıza ve direniş temelinde şekillendi
"Trump, Venezuela'ya sömürgeliği dayatma niyetinde"
Kızılhaç yetkilisi, Gazze'deki soğuk hava ve insani yardım ihtiyacına dikkati çekti
TikTok, ABD'deki operasyonlarını Amerikalı yatırımcıların kontrolündeki bir girişime devretmek için anlaştı