Rusya "yanlışlıkla" yaşlıları askere almış!

Rusya'nın Ukrayna'da yürüttüğü işgal girişiminde istediğini elde edememesi ve Ukrayna'nın kaybettiği toprakları geri alması sonrası Rusya'da 'kısmi seferberlik' ilan edilmişti.

HAKSÖZ HABER

'Kısmi seferberlik' kapsamında askere çağrılacak kişilerin 'yedek asker' kapsamında olan, askerliğini yapmış olanlar, askerlik ihtisas sahibi olanlar ve askerlik tecrübesi olanlar olacağı belirtilmişti. Ancak yaşlı ve askerliğe uygun olmayanların da Ukrayna'daki işgal cephelerine gönderildiği rütbeli askerler tarafından da kabul edildi. 

Kremlin sözcüsü Peskov yaptığı açıklamada 'yanlışlıkla askere alınanlar olduğu hakkında, "Gerçekten de seferberlik kararnamesinin ihlal edildiği durumlar var. Bazı bölgelerde valiler durumu düzeltmek için aktif olarak çalışıyor. Umuyoruz tüm hatalar düzeltilir." demişti.

'Kısmi seferberlik' kararı sonrası sokaklara çıkan öfkeli halk kararı protesto etmişti. Eleştiriler devam ederken Altay bölgesi askere alma komutanı Marat Usmanov'un yayınladığı videoda Kremlin'e tepki göstereceğine Rus halkına öfke kustu.

Rus komutan videodaki konuşmasında, "Uygun olmayan vatandaşların askere çağrılması konusunda çok büyük bir öfke var. Bu durumun tek bir nedeni var, bu da vatandaşların askeri sicilleri, medeni durumlarındaki değişiklikler gibi önemli bilgileri askerlik şubelerine bildirmemesi" dedi.

Bu söylemin ardından halkın öfkesi arttığı gibi Putin ve işgal destekçisi kesimlerin de duruma tepki gösterdiği basına yansıdı. 

Yorum Analiz Haberleri

Şehitlerin imamı: Hasan Saklanan
Bosna için mücadele eden bir bürokrat: Şükrü Tufan
Üniversite eylemleri Batı'nın iç çelişkisini kanıtladı!
Köpekler Krallığı’na doğru!
Aile boyu hukuksuzluk!